Training

Ex Oriente Film

O workshopu

Začínáte pracovat na dokumentárním filmu? Promýšlíte, jak uchopit jeho téma a jak svůj připravovaný film správně prezentovat? Chtěli byste, aby váš trailer, synopse a producentská strategie zaujala i ty nejnáročnější dramaturgy a fondy? Chcete se lépe orientovat v právních i ekonomických otázkách koprodukce a moderních formách distribuce?

Novinky workshopu a festivalové úspěchy sledujte na facebookové stránce Ex Oriente Film.












Přihlaste se na workshop Ex Oriente Film a zažijte tři týdny intenzivní spolupráce s uznávanými odborníky, oceňovanými režiséry a producenty. Získáte cenné rady, zkušenosti, zpětnou vazbu, kontakty a mnoho dalších forem podpory. Svůj projekt budete mít možnost představit profesionálům z celého světa na East Doc Fóru. Váš film tak má šanci dostat se do společnosti více než 200 dokumentárních snímků z celé střední a východní Evropy, které od roku 2003 prošly tímto prestižním workshopem a z nichž byla celá řada oceněna na významných světových festivalech.


Ex Oriente Film je mezinárodní workshop autorského dokumentárního filmu zaměřený na kreativní vývoj a financování. Během tří týdenních setkání na něm režiséři rozvíjejí téma, příběh, vizuální styl a prezentaci svých připravovaných filmů, zatímco producenti intenzivně pracují na finančním plánu, produkční a distribuční strategii projektu a získávají nové znalosti o mezinárodním trhu. Součástí vzdělávacího programu jsou také přednášky a konzultace o základních právních a ekonomických aspektech dokumentární produkce, řada inspiračních autorských masterclasses a praktických případových studií.












Workshop Ex Oriente Film vrcholí veřejnými prezentacemi středo- a východoevropských autorských projektů v rámci East Doc Fóra, kde mají jeho účastníci možnost představit svůj projekt předním evropským a severoamerickým televizním i nezávislým producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům filmových fondů či festivalů a hledat pro něj podporu.

Na tři workshopy programu Ex Oriente Film a závěrečné prezentace East Doc Fóra navazuje Program následné podpory, který autory - bývalé účastníky - provází do doby dokončení filmu. Tento program režiséry a producenty podporuje prostřednictvím stipendií na klíčové mezinárodní festivaly a trhy (IDFA Forum, DOKLeipzig, Project Market/East Doc Platform, Sheffield Doc/Fest atd.), pomáhá jim navazovat další profesní kontakty a nabízí jim konzultace ve fázi postprodukce.

Workshop Ex Oriente Film byl založen v roce 2003 jako vůbec první dokumentární program zaměřený na vývoj autorských dokumentárních filmů ve východní Evropě. Za dobu jeho existence prošlo workshopem Ex Oriente Film více než 200 dokumentárních projektů z celé střední a východní Evropy. Nechyběly mezi nimi i snímky oceňované na předních světových festivalech jako například Nová šichtaZa hranicemi možností (Over the Limit), Bratři, Dominový efekt, Slepé lásky, Na konci Ruska, Králík po berlínsku, Vesnice bez žen či Bakhmaro.

Kontakty:
Anna Kaslová - vedoucí Ex Oriente Film: kaslova@dokweb.net
Tereza Šťastná - koordinátorka Ex Oriente Film: stastna@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace