Training

Ex Oriente Film

Přihláška ročník 2024

Kdo se může přihlásit?

Výzva je otevřena kreativním celovečerním dokumentárním projektům a dokuseriálům ve fázi vývoje a rané produkce, které překonávají hranice žánrů, formátů a médií. 
Workshop je určen tvůrcům především ze střední a východní Evropy (včetně vybraných přistupujících a kandidátských zemí EU) a/nebo tvůrčím dokumentárním projektům zabývajícím se příběhy z daného regionu.

Další podrobnosti naleznete v seznamu způsobilých zemí.

Před podáním přihlášky si přečtěte podrobné pokyny ZDE.
 

Přihlášky je možné podávat do 14. února 2024 a jsou zcela zdarma.

Pokud máte dotazy ohledně Ex Oriente Film nebo přihlášky, kontaktujte nás na adrese karafova@dokweb.net.

Rozvíjejte se jako tvůrci a posuňte svoje projekty na další úroveň prostřednictvím renomované mezinárodní dokumentární laboratoře. Uveďte v život svoji tvůrčí vizi, propracujte svůj příběh a inspirujte se od výjimečných talentů. Využijte mentoring šitý na míru a najděte svůj jedinečný filmový jazyk, získejte přístup na filmový trh a mnoho dalšího. 

Pojďme společně najít způsob, jak překonávat tvůrčí hranice

V Ex Oriente Film dáváme příležitost ambiciózním projektům, které neobětují příběh a tvůrčí jazyk jen proto, aby zapadly. Vždy hledáme tvůrce, kteří mají odvahu překračovat vytyčené hranice a dosahovat nemožného. Atypické vizionářské projekty podporujeme mimo jiné prostřednictvím mezinárodní, mezioborové a mezigenerační spolupráce.

Vytváříme otevřený a bezpečný prostor pro nápady, experimenty, svobodnou diskuzi a sdílení osvědčených postupů. Budujeme komunitu a pevné vztahy, které vám a vašim projektům pomohou najít to správné místo v oboru dokumentární tvorby. 

Dvě dekády zkušeností na dosah ruky

Již více než 20 let v Ex Oriente Film podporujeme zavedené i začínající filmové profesionály a talentované tvůrce ze střední a východní Evropy. Účastníci každoročně pracují a inspirují se u více než 30 renomovaných filmařů a mezinárodních odborníků.

Účastníci těží z práce s našimi předními lektory -Iikkou Vehkalahti, Filipem Remundou, Ivanou Pauerovou Miloševičovoua dalšími velkými jmény z oboru jako jsouHubert Sauper, Mikael Opstrup, Yaël Bitton, Justin Webster, Nanfu Wang, Caroline Libresco, Marc Isaacs, Kirsten Johnson a další

Ex Oriente Film 2024 přinese také rozšířené školení a mnohem více příležitostí pro producenty pod vedením renomovaného producenta Christiana Poppa.

Jediný trénink pro dokumentární série 

Protože poptávka po dokumentárních seriálech stále roste, rozhodli jsme se vytvořit speciální školící program jen pro ně. V současné době jsme jediný workshop, který se sériím věnuje. Proto neváhejte a přihlaste se níže! Program pro dokuseriály vede kreativní producentka Ruth Reid.

Jak to probíhá?

Dokumentární laboratoř Ex Oriente Film zahrnuje 12 celovečerních dokumentárních projektů a 5 dokusérií, zastoupené týmy režisér + producent nebo tvůrce + producent, kteří se zúčastní 3 rezidenčních workshopů a dalších online setkání a školení.

Tréenink vrcholí na pitchingu East Doc Forum, kde dostanete příležitost představit  svůj projekt více než 80 mezinárodním odborníkům. Získáte také možnost vyhrát různé ceny a stipendia, finanční podporu, koprodukční smlouvy, přístup na přední evropské trhy a partnerská školení.

Účastí v Ex Oriente Film se také stanete součástí exkluzivní Alumni network a získáte doživotní přístup do jedinečného navazujícího programu, který vám a dalším více než 550 tvůrcům umožní sdílet nápady, učit se jeden od druhého, budovat vztahy a dál růst.  

Harmonogram Ex Oriente Film 2024 

 


Partneři

 


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace