EX ORIENTE FILM

První setkání Ex Oriente Film proběhne ve Splitu, přidejte se na otevřený program!

8. 6. 2016

Autor: Barbora Holková

27. června bude v malebném městečku Split v Chorvatsku zahájen již čtrnáctý ročník workshopu Ex Oriente Film, letos nově ve spolupráci s renomovanou produkční společností Hulahop.
12 týmů režisérů a producentů, jejichž autorské dokumentární projekty byly vybrány k účasti z velké konkurence přihlášek, přijedou konzultovat a vylepšovat svá díla pod vedením uznávaných expertů z celého světa. Na prvním setkání budou mezi těmito profesionály napříkad Emma Davie, Peter Mettler, Ivo Trajkov, Želimir Žilnik, Nenad Puhovski, Kateřina Šedá či Iikka Vehkalahti. Seznam všech lektorů můžete najít zde.

Kromě uzavřených skupinových dílen a individuálních konzultací pro účastníky, nabídne Ex Oriente Film již tradičně i bohatý program v anglickém jazyce, přístupný široké veřejnosti. Jaká témata pokryje letos?

Uznávaná skotská režisérka (např. snímku I Am Breathingz Univerzity v Edinburghu ukáže, jak můžeme v roli tvůrce strukturovat film a dát tak vyniknout našim vizím. Od úspěšného srbského režiséra, který se ve své tvorbě zaměřuje na systém hodnot v současné východní a střední Evropě,  se skrze praktické ukázky dozvíme více o žánru docu-fiction. Můžeme se těšit na masterclass zkušeného kanadského režiséra, který nám předvede, jak lze při tvorbě dokumentu pracovat s intuicí a využívat improvizace a náhody. Dozvíme se o úskalích tvorby autobiografických snímků a poslechneme si výhody i rizika menšinových ko-produkcí z pohledu chorvatské producentky. Přidejte se k nám na inspirativní přednášky, přijďte na projekci legendárního českého dokumentu nebo srbského doku-dramatu a zapojte se do diskuze s tvůrci.
Detailní program můžete nalézt ve formátu .pdf zde.
Celý program je veden v anglickém jazyce a je přístupný všem zájemcům zdarma. Těšíme se na viděnou ve Splitu! 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace