EX ORIENTE FILM

Producent si odváží z workshopu Ex Oriente Film stipendium EAVE

12. 11. 2015

Autor: Veronika Lišková

Na základě úspěšného partnerství z roku 2014 pokračoval Institut dokumentárního filmu ve spolupráci EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs), na jejímž základě bylo opět uděleno stipendium pro účast v tomto prestižním programu jednomu z producentů, účastnících se workshopu Ex Oriente Film.
EAVE je jednou z předních společností zaměřených na profesionální vzdělávání, vývoj projektů a networking pro producenty. Jejich EAVE producer's workshop cílí na producenty s dokumentárním nebo hraným filmovým projektem, kteří již pracují v televziním a filmovém průmyslu a chtějí si rozšířit know-how v oblasti evropské produkce a koprodukce.

Organizátorům workshopu Ex Oriente Film bylo potěšením uvítat na druhém setkání v Jihlavě ve dnech 26.-31.10. expertku Sylvii Stevens (Faction Films).

Během svého pobytu měla Sylvia příležitost se postupně individuálně setkat se sedmi producenty, kteří splňovali podmínky pro získání stipendia. Na základě sledování práce kandidátů během workshopu i na individuálních schůzkách, bylo nakonec stipendium uděleno Zoranu Galićovi (Viz Art, Bosna a Herzegovina). Zoran Galić na letošním workshopu Ex Oriente film vyvíjí časosběrný dokument nazvaný The Land, režírovaný Markem Šipkou. Udělené stipendium pokrývá účastnický poplatek na EAVE producer's workshop v roce 2016. Kromě profesionálního vývoje umožní producentovi účast na tomto workshopu také budovat širší síť profesionálních kontaktů.

V loňském roce získal stejné stipendium estonský producent Eero Talvistu (Exitfilm), který na Ex Oriente vyvíjel projekt nazvaný Border Youth režírovaný Alexandrem Heifetsem a koprodukovaný německou společností inselfilm.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace