EX ORIENTE FILM

EAST DOC PLATFORM

EAST DOC FORUM

Přijďte se inspirovat na East European Forum

22. 2. 2017

Autor: Marta Obršálová

V rámci programu East Doc Platform proběhne East European Forum, což je největší setkáním středo- a východoevropských dokumentárních tvůrců s předními evropskými a severoamerickými televizními producenty, distributory, nákupčími, zástupci filmových fondů, festivalů a produkčních společností.

Letošního ročníku se zúčastní celkem 18 projektů - projekty, které se zúčastnily celoročního training programu Ex Oriente Film, společně s dalšími vybranými projekty. Pro režiséry a producenty vybraných filmů je připraven workshop, který proběhne ve dnech od 6. do 12. března a veřejný pitching s následnými individuálními schůzkami 11. a 12. března. Vybraní autoři na East European Foru zde budou nabízet své projekty ke koprodukci, předkupu práv, budoucí distribuci a dalším formám finanční podpory a spolupráce.

Na přípravném workshopu budou připraveni tutoři, kteří se podělí s účastníky o své bohaté zkušenosti. Pozvání přijal polsky režisér a producent Paweł Łoziński , americký střihač Joe Bini, dánská producentka Helle Faber Soendergaard (Made in Copenhagen), filmový kritik Giona Nazzaro (Visions du réel - International Documentary Film Festival Venice International Film Critics’ Week), český distributor Ivo Andrle (Kino Aero, Světozor, Aerofilms), konzultant Peter Jaeger (Autlook Filmsales, Jaeger Creative) a francouzský režisér a střihač Stan Neumann.

I workshop projektu Ex Oriente Film představil skvělé obsazení tutorů. Jsou jimi režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová  (Česká televize), český režisér a producent Filip Remunda (Hypermarket Film), Mikael Opstrup (EDN - European Documentary Network) nebo finský producent a režisér Iikka Vehkalahti (Rough Cut Service).

Veřejné prezentace 18 projektů proběhnou v sobotu 11. března od 9:30 – 13:30 v Divadle Komedie. Nedílnou součástí workshopů jsou i přednášky, případové studie, masterclassy a panely věnované nejrůznějším aspektům dokumentární tvorby na mezinárodním pozadí.

Návštěvníci by si určitě neměli nechat ujít masterclass od Pawla Łozińskiho na téma experiment v dokumentu (7. března od 18:00), přednášku od Helle Faber Soendergaard a její pohled na mezinárodní dokumentární korpodukce (7. března od 10:00) nebo masterclass Joe Biniho a jeho osobní komentář k dokumentární tvorbě očima střihače (9. března od 11:30).  Podrobné anotace k jednotlivým akcím najdete zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace