ČESKÝ DOKUMENT

Čtyři české dokumentární projekty se zúčastní koprodukčního trhu na Doc Lab Poland (31.5. – 1.6.2017)

25. 5. 2017

Autor: Anna Kaslová

Doc Lab Poland se zaměřuje na podporu autorských, kreativních dokumentů. Koprodukční trh Doc Lab Poland Co-Production Market se koná v rámci Krakovského filmového festivalu a je jediným koprodukčním trhem v Polsku zaměřeným na dokumentární filmy. Schůzek zaměřených na možnosti koprodukce konkrétních projektů se v rámci trhu účastní 20 zahraničních a okolo dvaceti lokálních filmových producentů. Dalšími účastníky trhu jsou zástupci filmových fondů, programových sekcí mezinárodních festivalů, zástupci televizních stanic a sales agenti.

Ve spolupráci s Doc Lab Poland a s podporou Státního fondu kinematografie ČR se trhu účastní 4 čeští producenti s projekty v různých fázích vývoje.

Setkání s Libuší (režie Taťána Marková, produkce Film & Sociologie) zastoupený producentkou Hanou Šilarovou.
Smrt nad zlato (režie Petr Šprincl, produkce Xova Film) zastoupený producentem Markem Novákem.
Temná strana síly (režie Martin Mareček, produkce Vernes) zastoupený producentkou Janou Brožkovou.
Identita ES (režie Alena Činčerová, produkce Cineart TV Prague) zastoupený režisérkou a scénáristkou Alenou Činčerovou a koproducentem Alešem Hudským.

V rámci festivalu se uskuteční dvě projekce (30.05 16.30 Pod Baranami Cinema a 02.06 17.30 Małopolski Ogród Sztuki) českého snímku Miroslava Janka Normální autistický film (2016, Česká republika).

Na festivalu a trhu budou IDF zastupovat Miriam Ryndová (miriam@dokweb.net) a Kristýna Genttnerová (kristyna@kinedok.net).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace