EAST DOC PLATFORM

Přihlaste svůj dokumentární projekt na East Doc Platform 2016 s možností získat 7500€ na vývoj!

9. 10. 2015

Autor: Barbora Holková

V březnu 2016 se uskuteční pátý ročník největší dokumentární akce svého druhu ve střední a východní Evropě, East Doc Platform, organizovaný Institutem dokumentárního filmu při Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden Svět v Praze. Kromě tradičních setkání dokumentárních profesionálů, workshopů, přednášek, pitchingů, networkingových akcí a dalších aktivit budou také zúčastněné projekty ve fázi vývoje mít možnost získat cenu spojenou s finanční podporou ve výši 7500€.

5. East Doc Platform | Praha | 7. – 13. března 2016
East European Forum, Project Market, Doc Tank, East Silver Videotéka
Institut dokumentárního filmu vyzývá k přihlašování dokumentárních projektů ve fázi vývoje / výroby / postprodukce na pátý ročník akce EAST DOC PLATFORM (EDP)

Přihlašovací formuláře na jednotlivé aktivity najdete ZDE:
East European Forum
Project Market
Doc Tank

Uzávěrka: 1.prosince 2015

EAST DOC PLATFORM
2016 přivítá vice než 400 hostů, včetně 70 klíčových zástupců světových TV stanic, distributorů, zástupců sales, fondů a festivalových programátorů, kteří přijedou vybírat z těch nejslibnějších filmů a projektů ze střední a východní Evropy, a 120 středo a východoevropských dokumentárních tvůrců, kteří naopak hledají dramaturgickou, finanční a distribuční podporu. V rámci EDP se tradičně uskuteční naše klíčové aktivity, včetně 16. EAST EUROPEAN FORA; 3. Laboratoře DOC TANK a 7. ročník PROJECT MARKETU.

CENA EAST DOC PLATFORM
Již podruhé předá IDF na této akci také cenu East Doc Platform: finanční podporu ve výši 7500€ pro nejlepší projekt ve stádiu vývoje. Tuto prestižní cenu získá jeden z projektů ve vývoji, vybraný ze všech středo a východoevropských dokumentárních projektů účastnících se jakékoli z aktivit na East Doc Platform.

POSTPRODUKČNÍ CENA ČESKÉ TELEVIZE
Vybraný projekt bude oceněn Českou televizí. Cena, jež představuje plnění v rámci postprodukčních služeb v hodnotě 200 000 Kč bude udělena zástupci České televize.

KOPRODUKČNÍ CENA HBO
Cenu vítězi předá Hanka Kastelicová, výkonná ředitelka oddělení dokumentární tvorby v HBO Europe.

JAKÉ PROJEKTY HLEDÁME?
Především kreativní středo a východoevropské dokumentární projekty ve fázi vývoje / výroby / postprodukce o stopáži 52´ a více (pro East European Forum a Project Market), a sociálně a politicky zaměřené projekty s transmediálním přesahem a potenciálem pro kampaně (Doc Tank).
Vybírat ale budeme i z produkcí z jiných částí Evropy, pokud se téma projektu bude tematicky týkat středo a východoevropského regionu.

EAST EUROPEAN FORUM
5 denní workshop a 2 denní veřejný pitching, zpětná vazba u kulatých stolů a individuální (one-on-one) schůzky- největší prezentace projektů mezinárodním TV producentům, distributorům, nákupčím a zástupcům fondů ve střední a východní Evropě.
Účastníci: 8 -10 východoevropských a středoevropských projektů ve fázi vývoje a výroby
Zaměření: networking, financování a propagace
Datum konání: přípravný workshop 7. – 11. března, 2016 / Pitching12. – 13. března, 2016
Přihláška: ZDE

PROJECT MARKET
Dvoudenní prostor pro uskutečnění předem naplánovaných individuálních one-on-one schůzek se všemi akreditovanými profesionály a decision makery.
Účastníci: 25 východoevropských a středoevropských projektů ve všech fázích vývoje a výroby (mimo účastníky EEF, jejichž schůzky jsou organizovány zvlášť), mezinárodní commissioning editoři, distributoři, sales agenti, festivaloví dramaturgové a zástupci fondů.
Zaměření: networking, financování
Datum konání: 10. - 11. března 2016
Přihláška: ZDE

DOC TANK
Tři dny intenzivních konzultací a brainstormingu a jeden den individuálních schůzek s decision makery na Project Marketu, Určeno pro sociálně a politicky zaměřené dokumentární projekty s potenciálem pro transmedia a kampaně.
Účastníci: Až 7 východoevropských a středoevropských projektů ve všech fázích vývoje a výroby
Zaměření: transmedia, nové technologie, kampaně, marketing, networking, financování a distribuční strategie a propagace.
Datum konání: 9. – 11. března, 2016
Přihláška: ZDE

Uzávěrka přihlášek: 1. prosince 2015
Těšíme se na vaše projekty!
EAST DOC PLATFORM kontakty:

East European Forum – Veronika Lišková – veronika@dokweb.net
Project Market – Maša Marković – masa@dokweb.net
Doc Tank – Miriam Ryndová – miriam@dokweb.net

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace