EAST SILVER

East Silver Karavana: snímek Rakijada soutěží v Rize

18. 7. 2017

Autor: Marta Obršálová

Dokumentární film Rakijada od Nikoly Iliće byl vybrán do mezinárodní soutěže krátkých filmů SHORT RIGA 2017 v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Rize. Promítání soutěžních snímků se uskuteční od 13. - 16. září v Lotyšsku.

Film nabízí zajímavý pohled na poklidnou malou srbskou obec Pranjani, kde se život mění pokaždé v květnu. To se právě koná soutěž o v tom, kdo udělá nejlepší Rakiji, kdo nejvíc vypije, a následně kdo drží balanc na dřevěných sloupech a kdo uvaří nejlepší Rakiji. Červená nit soutěže umožňuje zkoušku srbské duše z nového úhlu pohledu, aniž by se vytratil typický balkánský humor.

Odborná mezinárodní porota se skládá z profesionálů v oblasti krátkých filmů: Reinhard Wolf (Oberhausen International Short Film Festival), Christian Stark (Winterthur International Short Film Festival), Dan Angelescu (Bucharest Experimental Film Festival), Joanna Rytel (režisérka, Švédsko) a Antra Gaile (producentka, Lotyšsko). Porota bude vybírat z více než 30 titulů a udělí cenu Silver pin "Grass snake" za nejlepší krátký film a zvláštní ocenění.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace