EX ORIENTE FILM

EAST DOC PLATFORM

EAST DOC FORUM

Ex Oriente Film uzavře v Praze svůj jubilejní 15. ročník

1. 3. 2018

Autor: Rebecca De Pas, Marta Jallageas

Patnáctý ročník mezinárodního workshopu Ex Oriente Film, organizovaného Institutem dokumentárního filmu, jde do své závěrečné části. Třetí setkání filmových režisérů a producentů se zaměří především na praktický nácvik pitchingu a vyjednávání s případnými partnery z oblasti propagace a distribuce, jako např. festivalové strategie, online distribuci, sales management a marketing. Pražský workshop vyvrcholí veřejnými prezentacemi středo- a východoevropských autorských projektů v rámci East Doc Fóra, kde mají jeho účastníci možnost představit svůj projekt více než padesáti předním mezinárodním decision makerům a hledat pro něj podporu v rámci individuálních schůzek.

Ex Oriente Film na svá setkání tradičně zve světově uznávané odborníky, kteří účastníkům předají své cenné rady a zkušenosti. Někteří z nich také vystoupí v rámci doprovodného programu s celou řadou autorských masterclasses a přednášek. Jako první vystoupí 3. března od 17:45 stálí hosté workshopu Iikka Vehkalahti a Mikael Opstrup. V neděli 4. března bude filmové profesionály jistě zajímat přednáška Petera Jaegera, který publikum seznámí s tím, jak úspěšně spolupracovat se sales agentem.

Filmoví odborníci i fanoušci by si určitě neměli nechat ujít masterclass velmi úspěšné střihačky, herečky a producentky Dounii Sichov. Dounia spolupracuje s mistry současného filmového světa, jako Sharunas Bartas, Denis Coté nebo Abel Ferrara. Stříhala například i poslední film ikonického člena skupiny Magnum Photos Antoine d'Agaty jménem Atlas, který také střihově upravila pro instalaci. Její všestranný profil z ní dělá významnou postavu mezinárodní kinematografie. Ve své masterclass se podělí o zkušenosti ze střižny dokumentárního i hraného filmu a popíše jednotlivé kroky na cestě k finální verzi střihu a filmu. Začínáme 4. března od 18:00 v Institutu Cervantes.

Pondělní program otevře Vanja Kaludjercic (Holland Film Meetings, Sarajevo, MFF Rotterdam, MFF Les Arcs), kde podrobně rozebere rychle měnící se festivalový svět a filmovým profesionálům poradí s festivalovou strategií. Režiséry, sales agenty a další návštěvníky zajisté potěší přednáška Frasera Bensteda – muže, který stojí za marketingovými kampaněmi filmů jako Billy Elliot, Milionář z chatrče nebo Searching for Sugar Man

Ředitelka portugalského festivalu Doclisboa Cintia Gil, slovenský režisér a producent Robert Kirchhoff, český producent Jiří Konečný a umělecký ředitel karlovarského filmového festivalu Karel Och doplní kompletní sestavu pro třetí setkání. Hlavními lektory zůstávají známé tváře: producent a konzultant Iikka Vehkalahti, programový ředitel European Documentary Network Mikael Opstrup, režisérka a dramaturgyně Ivana Pauerová Miloševičová a režisér a producent Filip Remunda.

Podrobný program East Doc Platform najdete zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace