EAST SILVER

Hranice práce a další tituly East Silver Karavany na Filmovém festivalu Krakov

15. 5. 2018

Autor: Veronika Zýková

Na letošním 58. ročníku Filmového festivalu Krakov (27. 5.  3. 6. 2018), jedné z nejstarších evropských filmových akcí zaměřené na dokumentární, animované i krátké hrané filmy, se v nesoutěžní sekci Somewhere in Europe představí dokument Apoleny Rychlíkové a Saši Uhlové Hranice práce (2017). V rámci festivalového trhu KFF Market bude spolu s tímto filmem prezentováno deset titulů z East Silver Karavany.

Dokument Hranice práce režisérky Apoleny Rychlíkové a publicistky Saši Uhlové, která si se skrytou kamerou na vlastní kůži zkusila nejhůře placená zaměstnání v České republice, navázal na řadu reportáží Uhlové, jež byly publikovány na webu A2larm. Dokument získal diváckou cenu na MFDF Ji.hlava 2017 a na Cenách české filmové kritiky byl oceněn v kategorii Mimo kino. Projekce Hranic práce proběhnou 28. května od 14:00 v Kině Pod Baranami (včetně Q&A s Apolenou Rychlíkovou) a 1. června od 17:30 v kulturním centru Małopolski Ogród Sztuki.

Součástí tradičního festivalového trhu KFF Market, který je věnován filmovým profesionálům, jsou vedle zmíněného filmu také tyto tituly z East Silver Karavany:

Svět podle Daliborka (r. Vít Klusák)
The Last Ice Hunters (r. Jure Breceljnik, Rožle Bregar)
Tarzanova varlata (r. Alexandru Solomon)
Sand and Blood (r. Matthias Krepp)
Richard Müller: Nepoznaný (r. Miro Remo)
Paper Stars (r. Inna Omelchenko)
Nic jako dřív (r. Lukáš Kokeš, Klára Tasovská)
Mezostajun (r. Ivan Ramljak)
Avec l'amour (r. Ilija Cvetkovski, Atanas Georgiev)



Na programu festivalu v sekci Focus On Estonia je také dokument Tashi Delek! (r. Peeter Rebane, 2015) o putování osmnáctiletého mnicha Himalájemi. Bude promítán 30. 5. od 15:30 v ARSu a 1. 6. od 21:30 v Kině Pod Baranami. Snímek byl uveden v soutěžní sekci festivalu před dvěma lety. V sekci Festival Award Winners se představí film Licu, a Romanian Story (r. Ana Dumitrescu, 2017), sledující z perspektivy dvaadevadesátiletého muže dějiny Rumunska. Jeho projekce se uskuteční 28. 5. od 18 hod. v ARSu a 31. 5. od 20 hod. v kulturním centru Małopolski Ogród Sztuki. Oba dokumenty byly součastí East Silver Marketu.

Kompletní program Filmového festivalu Krakov je zde.

Připomínáme blížící se uzávěrky East Silver: pro filmy dokončené v roce 2018 je to 31. květen 2018. Projekty v hrubém střihu je možné přihlašovat do 31. července 2018. Více informací včetně regulí najdete zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace