EAST DOC PLATFORM

Zdeněk Blaha novým vedoucím East Doc Platform

5. 9. 2018

Autor: Veronika Zýková

Na vedoucím postu East Doc Platform v září 2018 Terezu Šimíkovou vystřídal Zdeněk Blaha, který je zároveň vedoucím další aktivity IDF – East Silver. Tereza získala prestižní pozici na festivalu CPH:DOX, kde bude působit jako vedoucí platformy pro mezinárodní financování a koprodukci CPH:FORUM. V Institutu dokumentárního filmu působila jako vedoucí 7. ročníku East Doc Platform.

Zdeněk Blaha vystudoval českou filologii a filmovou vědu na Univerzitě Palackého v Olomouci. Působil na festivalech AFO a PAF. V Institutu dokumentárního filmu pracuje od roku 2009. Je vedoucím filmového trhu zaměřeného na dokumentární tvorbu střední a východní Evropy – East Silver. Na East Doc Platform měl dosud na starosti interaktivní projekty v rámci East Doc Interactive. Zdeňka můžete aktuálně potkat v lotyšské Rize na Baltic Sea Docs – fóru pro kofinancování mezinárodních dokumentárních projektů – od pátku 7. do neděle 9. září 2018. V případě zájmu o pracovní schůzku kontaktujte Zdeňka na zdenek@dokweb.net.

Projekty na 8. ročník East Doc Platform lze přihlašovat do 12. listopadu 2018. EDP se uskuteční 9.–15. března 2019 v Praze ve spolupráci s Jedním světem. Více informací najdete zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace