Tomáš Tožička novým výkonným ředitelem IDF

16. 10. 2018

Autor: Veronika Zýková

Tomáš Tožička vystřídal v říjnu 2018 na pozici výkonného ředitele Institutu dokumentárního filmu dosavadního ředitele Bojana Schucha, jenž v IDF pracoval od roku 2012 a dále bude působit na nové pozici finančního konzultanta.

Tomáš Tožička je projektový manažer. Do roku 1989 pracoval v dělnických profesích, poté vystudoval vysokou školu a dlouhodobě se věnuje řízení mezinárodních projektů. Zakládal a řídil sociální a komunitní centra na Mostecku, vedl elektrifikační projekty v Africe a Asii. Působil jako zástupce Světové rady církví při OSN v New Yorku. Je editorem a spoluautorem knih věnujících se problematice rozvojového managementu; o této tématice také přednáší v ČR i v zahraničí.

V IDF zodpovídá za hladké fungování a součinnost všech členů týmu. Zastupuje IDF jako celek na festivalech a odborných akcích a komunikuje s českými a zahraničními partnery. Své zkušenosti s řízením a financováním neziskového sektoru využívá ve spolupráci s radou a týmem IDF k efektivní realizaci všech aktivit organizace.

Diváci mohou Tomáše Tožičku znát z dokumentárních filmů Hry prachu (r. Martin Mareček, 2001) Pod sluncem tma (r. Martin Mareček, 2011), Závod ke dnu (r. Vít Janeček, 2011), Když děti nosí stát (r. Ivo Bystřičan, 2012), Hranice práce (r. Apolena Rychlíková, 2017) z cyklu Český žurnál a Za uhelnou oponou (r. Vladimír Turner, 2018).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace