KINEDOK

Nic jako dřív s debatou „K čemu má škola vychovávat?“

3. 12. 2018

Autor: Veronika Zýková

V malém sále kina Světozor vám 10. 12. od 18 hod. snímek Nic jako dřív nabídne kinematograficky podmanivý pohled do života party teenagerů na jedné z největších středních škol v Čechách. Po projekci bude následovat debata o tom, jak české školy odráží a replikují společenské klima.

Jak připravujeme budoucí generace na svět, ve kterém žijeme? Jak český vzdělávací systém motivuje, vychovává, otevírá perspektivám nebo naopak dusí, otupuje, disciplinuje a zbavuje iluzí? Jaké lidi chceme, aby česká škola vychovávala?

Hosté: odborník na vzdělávání Bohumil Kartous a sociolog Martin Buchtík
Moderuje: politoložka Kateřina Smejkalová

Nic jako dřív
Lukáš Kokeš, Klára Tasovská
ČR, 2017, 92 min.

Je jim 19 let a žijí obyčejné životy teenagerů dospívajících v českém pohraničním maloměstě, kde všichni čtyři navštěvují stejnou školu. Film zachycuje své hrdiny v situacích, kdy středoškolskou bezstarostnost pomalu střídá úzkost z blížícího se vykročení do světa dospělých. Kdo z nich tváří v tvář nové zodpovědnosti obstojí, kdo z nich skutečně dospěje?

Projekce se uskuteční v rámci Dokumentárního pondělí ve spolupráci s alternativní distribuční platformou a filmovým klubem KineDok (projekt Institutu dokumentárního filmu) a Asociací českých filmových klubů.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace