EAST DOC PLATFORM

Ženy v audiovizuálním průmyslu: Příklady z praxe

20. 3. 2019

Autor: Anna Kaslová

Pusťte si videozáznam panelové diskuze Ženy v audiovizuálním průmyslu: Příklady z praxe, která se uskutečnila 13. března na East Doc Platform 2019 v Praze, a také krátký rozhovor s jednou z panelistek, Jenny Wikstrand.

Diskuze o rovných příležitostech v audiovizuálním průmyslu probíhají již určitou dobu, nicméně bavit se o stejných podmínkách pro všechny je dnes důležité více než kdy jindy. Otázky kvót a vybalancovaných festivalových programů vyvolávají jak pozitivní ohlasy, tak i tvrdý odpor. Pojďme se podívat na konkrétní data a ukázat si příklady pozitivních dopadů, které podobné iniciativy mohou přinést, stejně jako ukázky z praxe a výsledky úspěšné aplikace rovných příležitostí. Jak mohou být zakomponované nejen do festivalových a dalších programů, ale i do státní podpory, jako v případě filmových fondů. Panelistky: Sarah Anderson (Chicken & Egg Pictures, US), Leena Pasanen (DOK Leipzig, DE), Jenny Wikstrand (Švédský filmový institut, SE), Biljana Tutorov (Circle - Women Doc Accelerator, RS). Moderuje Brigid O’Shea (DOK Leipzig, DE).

Panelová diskuze byla součástí East Doc Platform 2019, již pořádá Institut dokumentárního filmu ve spolupráci s festivalem Jeden svět.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace