EAST DOC PLATFORM

9. ročník East Doc Platform se uskuteční 7.–13. března 2020

16. 5. 2019

Autor: Zdeněk Blaha

Devátý ročník East Doc Platform, největší industry akce věnované středo- a východoevropským dokumentům, se uskuteční v Praze take place in Prague  7.–13. března 2020. Těšíme se na viděnou s mnohými z vás!

Osmý ročník, který se konal 9.–15. března 2019, se zaměřil na Eastern Logic. Během sedmi dní se EDP zúčastnilo 350 hostů, bylo představeno 57 projektů a uděleno 10 cen.

East Doc Platform organizuje Institut dokumentárního filmu ve spolurpráci s Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. East Doc Platform zahrnuje East Doc Market, pitching East Doc Shorts, workshop East Doc Interactive a prezentaci Czech Docs... Coming Soon. Vrchojem EDP je East Doc Forum, které se za dobu své existence stalo become největším a nejprestižnějším pitchingovým fórem v regionu. Mezi úspěšnými tituly, které se v minulosti zúčastnily pitchingu, jsou Something Better to ComeOver the LimitAž přijde válkaSofia’s Last AmbulanceVillage Without WomenUkrainian SheriffsŠvéd v žigulíku nebo Brothers
V neposlední řadě se během East Doc Platform pravidelně koná třetí workshop Ex Oriente Film, jenž je zaměřen na celovečerní dokumentární projekty ve vývoji.

Open call pro celovečerní, krátké a interaktivní projekty bude spuštěn na začátku září 2019.
Sledujte tyto webové stránky, náš Facebook (EN / CZ), InstagramTwitter pro nejnovější informace.

Podívejte se také na záznam panelové diskuze Ženy v audiovizuálním průmyslu: Příklady z praxe, přednášku Kaliny Bertin o jejím dokumentu a VR Manic a další videa z East Doc Platform 2019.





zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace