EX ORIENTE FILM

Ex Oriente Film 2019 – tutoři prvního workshopu

23. 5. 2019

Autor: Veronika Zýková

První ze tří workshopů Ex Oriente Film se uskuteční na Slovensku, v Banské Štiavnici, 20.–25. června 2019. Představujeme tým tutorů, kteří budou pomáhat účastníkům workshopu s vývojem jejich dokumentárních projektů.

Hlavními tutory prvního workshopu Ex Oriente Film 2019 budou Mikael Opstrup (bývalý programový ředitel EDN), Tue Steen Müller (dokumentární expert a konzultant), Ivana Pauerová Miloševič (režisérka a dramaturgyně) a Filip Remunda (režisér a producent).

Hostující tutoři:
Alen Drljević
 - Jeho krátkometrážní hraný debut Prva plata (2005) byl nominován na Evropské filmové ceny. Jeho dokumentární debut Karneval (2006) byl vybrán na IDFA 2006 do soutěží “First Appearance” a “Movies that Matter”. Je členem Evropské filmové akademie. Za svůj poslední snímek Chlapi nepláčou (Men Don't Cry, 2017) získal Zvláštní cenu poroty a Cenu Europa Cinemas Label na karlovarském festivalu.

Hilla Medalia – Držitelka Peabody Award, třikrát nominovaná na Emmy. Její filmografie zahrnuje tituly jako Leftover Women (2019), Web Junkie (2014) a Tanec v JaffěDancing in Jaffa (2013). Její projekty získaly uznání kritiky a byly promítány v kinech po celém světě a na televizních kanálech, jako jsou HBO, MTV, BBC a ARTE.

Dalia Neis – Filmařka, spisovatelka a zvuková umělkyně. Jako Dice Miller je frontmankou nově založené experimentální hudební skupiny FITH. Ve svých pracích prozkoumává vztah mezi zvukem, obrazem a textem.

Rada Šešić - Festivalová dramaturgyně, filmová kritička a režisérka. Vedle spolupráce s amsterdamským festivalem IDFA a IFFR Rotterdam má na starosti dokumentární soutěž na sarajevském festivalu a spolupodílí se na chodu workshopu Docu Rough Cut Boutique.

Maciej Kubicki - filmový a televizní kreativní producent a scenárista. Abolvoval Ex Oriente Film workshop 2016, v roce 2017 byl Emerging Producer. Spolu s Annou Kępińskou založil produkční společnost TELEMARK, kde rozvíjí nápady na nové projekty a produkuje autorské dokumenty (např. The Wind. A Documentary Thriller Michała Bielawského, Over the Limit Marty Prus) a TV série (např. In Treatment Pakt pro HBO Europe).

Robert Kirchhoff - Režisér a producent, zakladatel nezávislé produkční společnosti atelier.doc. Jeho filmografie zahrnuje tituly jako Normalizace (2013), Pára nad řekou (2015, s Filipem Remundou) a Díra v hlavě (2016).

Jan Gogola ml. – Režisér, dramaturg a pedagog. Pracoval na FAMU a pro Českou televizi. Gogola spolupracoval na celé řadě dokumentů, např. Český sen, Český mír (r. Filip Remunda, Vít Klusák); 66 sezón, Jak se vaří dějiny (r. Peter Kerekes); Ester (r. Věra Chytilová); Ztracená dovolená (r. Lucie Králová), Iné svety (r. Marko Škop), Soukromé století (r. Jan Šikl), René a Katka (r. Helena Třeštíková).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace