Přijďte na projekci filmu Čas lesů 26. 9.

20. 9. 2019

Autor: Veronika Zýková

Promítej i ty! a Institut dokumentárního filmu vás srdečně zvou na projekci francouzského filmu Čas lesů 26. 9. od 19:00 do Kasárna Karlín v rámci celorepublikové akce Týden pro klima. Vstup je zdarma.

Přijďte spolu s námi zjistit, jak jsou na tom francouzské lesy. Jejich ploch přibývá, diverzita však klesá. Jaké jsou cesty k životaschopnému lesu?

Čas lesů (orig. Le Temps des forêts)
režie: François-Xavier Drouet
stopáž: 103 min.
francouzské znění s českými titulky

FB událost

Těžaři dřeva s monstrózní mechanikou připomínající Transformers vidí les pouze jako výdělečnou plantáž na dřevo, kde není místo pro živé tvory. A proti nim stojí ochranáři, lesníci či dřevorubci, kteří les chápou jako živoucí kontinuum a kteří usilují o jeho zachování. Režisér dává nahlédnout do každodenní rutiny pestré škály lidí spjatých v dobrém i ve zlém s lesem. Zpovídá je a sleduje v jejich přirozeném prostředí, aby divákům přiblížil širší aspekty lesního hospodaření i osobní filozofii těch, kdo se na něm tak či onak podílejí. Ať už jako nositelé trendů činících z lesa „továrny na dřevo“, nebo jako zastánci kultivačních přístupů.



Film byl oceněn na prestižním Locarno Film Festivalu 2018 v sekci Semaine de la critique (Týden kritků). Uveden byl také na festivalu Jeden svět 2019.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace