EAST DOC PLATFORM

EAST DOC FORUM

Známe výběr projektů na East European Forum

15. 1. 2016

Autor: Barbora Holková

Na počátku března se v Praze uskuteční v rámci akce pro dokumentární profesionály ze střední a východní Evropy, East Doc Platform, již 16. ročník East European Fora. Těší nás, že vám můžeme představit jména projektů, které prošly náročným výběrem a budou se tak moci zúčastnit jak workshopu, který je připraví na veřejné prezentace, tak i diskuzí u kulatých stolů se zástupci evropských i amerických televizních stanic, fondů, festivalů a distribučních a produkčních společností. 

Těchto 9 projektů bylo vybráno odbornou komisí z více než stovky přihlášek. Na akci samotné se k nim přidá i dvanáctka projektů, které se účastnily trainingového programu Ex Oriente Film v roce 2015. Společně všechny projekty čeká pětidenní workshop, kde je odborní mezinárodní tutoři připraví na veřejné prezentace. Po víkendovém pitchingu se projekty na závěr zúčastní kulatých stolů i individuálních schůzek, kde se setkají s profesionály - představiteli televizních stanic, fondů, festivalů a distribučních a produkčních společností z Evropy i USA a budou s nimi vyjednávat podporu pro své dokumenty. 

Děkujeme všem režisérům a producentům, kteří věnovali svůj čas přihlášení svých projektů a vybraným účastníkům srdečně blahopřejeme k úspěchu. Budeme se těšit na setkání od 7. do 13. března v Praze!  

Projekty vybrané na East European Forum 2016

Planeta Czechia (režie Marián Polák, prod. Radim Procházka; Česká republika)
Pollywood (režie Pawel Ferdek, prod. Malgorzata Koziol; Polsko)
D is For Division (režie Davis Simanis, prod. Guntis Trekteris; Lotyšsko)
Dozhd. It’s Raining on Moscow (režie Alexandra Sollogub, prod. Rebecca Houzel; Francie)
Avtovaz (režie Petr Horký, prod. Martin Jůza; Česká republika)
When the War Comes (režie Jan Gebert, prod. Radovan Síbrt and Viktória Hozzová; Česká republika)
Prisoners Without Prison (režie Verjana Abazaj, prod. Artan Malaj; Albánie)
Who Framed Cactus Kid (režie Djordje Markovic, prod. Ivana Antic; Srbsko, Chorvatsko)
Occupied Cinema (režie Senka Domanovic, prod. Snezana Penev; Srbsko, Chorvatsko)

Detailní synopse a fotografie k vybraným projektům budou zveřejněny během týdne. 

Nejbližší další možnost přihlásit se na aktivity IDF trvá do 4. května 2016, kdy je uzávěrka přijímání projektů pro nový ročník Ex Oriente Film workshopu. 
Více informací naleznete zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace