EAST SILVER

Uzávěrka trhu East Silver 2020 již 31. května!

4. 5. 2020

Autor: Veronika Zýková

Chtěli byste zvýšit šance na mezinárodní distribuci vašeho filmu? Máte dokončený autorský snímek, ale nemáte čas ho přihlašovat na světové filmové festivaly? Trh East Silver je tu právě pro vás! Uzávěrka pro filmy dokončené v roce 2020 je již 31. května!

17. ročník trhu East Silver se bude konat během 24. Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, 27. října – 1. listopadu 2020. Přihláška do trhu East Silver je platná také pro předvýběr na jihlavský festival.

Uzávěrka filmů dokončených v roce 2020: 31. května 2020
Uzávěrka pro projekty v hrubém střihu: 31. července 2020

Jak film přihlásit? Použijte náš ONLINE FORMULÁŘ
Přihlašování je zdarma

Veškeré informace najdete zde

East Silver
Hlavním cílem trhu East Silver je podporovat a propagovat kvalitní dokumentární tvorbu z oblasti střední a východní Evropy. Do trhu je každoročně zařazeno přes 300 nejnovějších dokumentárních titulů z více než 29 zemí.

East Silver Karavana
Mezi klíčové celoroční aktivity trhu East Silver patří zejména East Silver Karavana. Pod tímto názvem celoročně prezentujeme výběr východoevropských dokumentárních filmů na nejvýznamnějších mezinárodních filmových festivalech a trzích a napomáháme tak jejich festivalové distribuci.


Online databáze East Silver
K lepší orientaci filmových profesionálů na poli středo- a východoevropského dokumentárního filmu slouží databáze dokončených filmů.

Online streaming titulů trhu East Silver i po skončení trhu
Filmy zařazené do trhu jsou po dobu jednoho roku k dispozici i v online videotéce přístupné festivalovým dramaturgům, distributorům, zástupcům televizí a dalším filmovým profesionálům z celého světa na streaming.eastsilver.net.

Cena Silver Eye
Cena Silver Eye je mezinárodní porotou udělována nejlepšímu krátkometrážnímu a celovečernímu dokumentární filmu trhu. Vítězné filmy získají peněžní cenu 2 500 EUR. Všechny nominované filmy jsou podpořeny celoročním festivalovým servisem East Silver Karavana.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace