trh

East Silver

Podrobnosti ročníku

Uzávěrka pro East Silver 2018:

Uzávěrka filmů dokončených v roce 2017: 31. března 2018
Uzávěrka filmů dokončených v roce 2018: 31. května 2018
Uzávěrka pro projekty v hrubém střihu: 31. července 2018

EAST SILVER MARKET 2018
Zaměření: Dokončené filmy

Určeno pro: Současné náměty a tvůrce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, možnostmi filmového média, způsobem narace i zapojením publika. Vítáme filmy, které před kamerou iniciují nové situace a snaží se překročit tradiční způsoby nazírání témat, světa i své vlastní autorské angažovanosti a invence. Přihlásit se mohou dokumentární filmy dokončené po 1. lednu 2017, které nebyly dosud přihlášeny na trh East Silver.

Datum: 15. trh East Silver konaný během 22. Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava 2018 (25. – 30. října 2018).

Jak: Přihlášku naleznete online na www.entryform-jidff-es.net/es/

Online odkaz na film musí být přístupný nejméně do 30. září 2018. Pokud jste v elektronické přihlášce neuvedli odkaz na Váš film, zašlete prosím 2 DVD kopie filmu v anglické verzi nebo s anglickými titulky a případně další materiály k filmu na adresu: Institut dokumentárního filmu / East Silver, Štěpánská 14, 110 00 Praha 1

O EAST SILVER

Hlavním cílem trhu East Silver je podporovat a propagovat kvalitní dokumentární tvorbu z oblasti střední a východní Evropy. Do trhu je každoročně zařazeno přes 300 nejnovějších dokumentárních titulů festivalového i televizního formátu z více než 29 zemí.

East Silver Karavana
Mezi klíčové celoroční aktivity trhu East Silver patří zejména East Silver Karavana. Pod tímto názvem East Silver celoročně prezentuje výběr východoevropských dokumentárních filmů na nejvýznamnějších mezinárodních filmových festivalech a trzích a napomáhá tak jejich festivalové distribuci.

Online databáze East Silver
Pro lepší orientaci filmových profesionálů na poli východoevropského dokumentárního filmu disponuje East Silver rozsáhlou databází dokončených filmů přístupné online na stránkách www.eastsilver.net.

Online streaming titulů trhu East Silver i po skončení trhu
Filmy zařazené do trhu jsou po dobu jednoho roku k dispozici i v online videotéce přístupné festivalovým dramaturgům, distributorům, zástupcům televizí a dalším filmovým profesionálům z celého světa na streaming.eastsilver.net.

Silver Eye 2018
Cena Silver Eye je udělována za nejlepší krátký, středometrážní a celovečerní dokumentární film trhu v každé kategorii. Všechny vítězné filmy získají peněžní cenu 1 500 EUR. O cenách rozhoduje mezinárodní porota složená z filmových profesionálů.  Kromě peněžní ceny jsou nominované filmy podpořeny i celoročním festivalovým servisem East Silver Karavana.

Kontakty:
Zdeněk Blaha / Vedoucí: info@eastsilver.net
Walter Nagy / East Silver Caravan: walter@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace