trh

East Silver

O projektu



East Silver je každoroční kolekce přibližně 200 dokumentárních filmů ze střední a východní Evropy. Cílem projektu je pomoci vybraným filmům a projektům v hrubém střihu s festivalovou distribucí a prezentací mezinárodnímu publiku a klíčovým profesionálům z oboru.

Kolekce East Silver je přístupná filmovým profesionálům, jako jsou vysílací společnosti, významné filmové festivaly a sales agenti v obsáhlém online katalogu a digitalizované videotéce.  Vybrané filmy a projekty se také účastní East Silver Marketu, který v rámci East Doc Platform propojuje středo- a východoevropské filmaře s distributory díky pečlivě naplánovaným schůzkám. 

Výjimečné filmy mohou také získat prestižní cenu Silver Eye. Nominace pro filmy znamená zviditelnění mezi profesionály v oboru. Pomáháme jim tak při hledání sales agentů, vhodných distributorů, nebo festivalů, kde mohou být uvedeny.  Vítězné filmy kromě této podpory čeká i finanční odměna ve výši 2 500 €.

V East Silver podporujeme také krátké filmy do 25 minut. Organizujeme případové studie věnované jejich produkci nebo akce jako je Short Pitch, které propojují filmaře s profesionály z oboru.

I výjimečné talenty ze střední a východní Evropy nezřídka unikají pozornosti mezinárodního publika. Proto máme East Silver Karavanu, díky které výběr toho nejlepšího z regionu dáváme k posouzení a k dispozici více než 400 mezinárodním filmovým festivalům.



Kdo se o to stará?
Veronika F. Dvořáčková / Manažerka East Silver: dvorackova@dokweb.net
Nora Särak / Koordinátorka East Silver: sarak@dokweb.net
Sofia Tocar / Koordinátorka East Silver Karavany: tocar@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace