EX ORIENTE FILM

IDF INDUSTRY SESSIONS

ONLINE

Tvůrčí dialog o Vlcích na hranicích (8. 12.)

30. 11. 2021

Autor: Veronika Zýková

8. 12. od 18:00 si nenechte ujít další ze série tvůrčích dialogů. Režisér Martin Páv a producentka Zuzana Kučerová budou hovořit o filmu Vlci na hranicích, který reflektuje návrat vlků do broumovské krajiny, jenž rozděluje tamní obyvatele. Řeč bude o tvůrčím procesu i festivalových uvedeních filmu. Moderuje dokumentární expert Iikka Vehkalahti.

Tento tvůrčí dialog je součástí série IDF Industry Sessions. Představuje rozhovory s režiséry a producenty výjimečných dokumentárních projektů a lektory, kteří se setkali během filmového workshopu Ex Oriente a/nebo East Doc Platform, jež pořádá Institut dokumentárního filmu. Filmové profesionály, kteří měli na projekt největší vliv, vybírá tým režisérů a producentů.

Facebooková událost
Live stream

Vlci na hranicích
Vlci na hranicích vypráví příběh o návratu vlků do české krajiny a obecněji také o našem rozpolceném vztahu k přírodě. Na Broumovsku byly tyto šelmy vyhubeny před více než dvěma sty lety a začaly se postupně vracet až v poslední době. V kraji, pro nějž je chov ovcí a dalších hospodářských zvířat tak typický, vyvolává jejich návrat mnoho emocí. Sledujeme tak příběhy konkrétních lidí – ekologické farmářky, starosty jedné z obcí, či velkochovatele ovcí, kterým všem do života zasáhli vlci.

Režie: Martin Páv
Kamera: Petr Racek
Střih: Matěj Beran
Hudba: Jiří Trtík
Zvuk: Adam Bláha
Produkce: Frame Films, ČT
78 min, 2020, CZ

Vybrané festivaly: Visions du Réel 2020 (World Premiere), Ji.hlava 2020, Cottbus 2020, Tallinn Black Nights 2020, EFF Palić 2020, Jeden svět 2021, FIPADOC 2021

IDF Industry Sessions organizuje Institut dokumentárního filmu s finanční podporou Kreativní Evropy MEDIA, Ministerstva kultury České republiky a Státního fondu kinematografie. 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace