transmédia

East Doc Interactive

O projektu

Máte pocit, že hudbou budoucnosti v oblasti dokumentárního filmu jsou transmediální projekty? Baví vás filmy s aktivistickým přístupem, potenciálem pro sociální kampaně či přesahem do výtvarného umění, hudby nebo performancí? Dokážete ocenit odvahu dokumentárních tvůrců v překračování hranic nejrůznějších žánrů?
Navštivte workshop Doc Tank, na němž budete mít možnost seznámit se s vybranými projekty spojenými s větší společenskou kampaní a realizované napříč různými platformami. Součástí workshopu jsou i veřejné přednášky a prezentace vybraných odborníků na nová média, web design, crowdfunding či umělecké projekty.

Konání: 8. - 10. března 2017
Kde: Praha / Institut Cervantes
Zaměření: vývoj projektu, propagace, networking, spolufinancování, transmedia, kampaně, outreach, distribuce, osobní schůzky, přednášky, projekce a odborné panelové diskuze
Projekty: ve fázi vývoje, produkce
Deadline pro přihlašování: 10.11. 2016

Doc Tank představí sedm transmedia projektů (náměty, které lze rozšířit na více než jednu platformu) a socio-eko-politicky zainteresované projekty s aktivistickým přístupem a potenciálem pro sociální kampaně. Filmaři vybraní na Doc Tank se zúčastní dvoudenního intenzivního workshopu s lektory a jednoho dne vyhrazeného pro individuální schůzky s mezinárodními profesionály, kreativními producenty, dramaturgy a zástupci z filmových, interaktivních a uměleckých odvětví, médií a televizí na Project Marketu. 

Cílem Doc Tank je stát se vývojovou laboratoří pro transmedia projekty nebo pro projekty spojené s větší společenskou kampaní realizované napříč několika platformami. Doc Tank přinese i projekty doporučené prostřednictvím kurátorů z vybraných mezinárodních festivalů a institucí. Pro každý z nich bude na míru sestavený program a vybraní odborníci zaměření na nová média, web design, umělecké projekty, crowdfunding či distribuci, kteří pomohou projekt dále rozvíjet a vymyslet případnou strategii.

Díky spolupráci s id w | interactive documentary workshop (CH) a IF! Lab (BE) nabízí Doc Tank od roku 2016 větší možnosti spolupráce a výměny zkušeností mezi experty na poli transmédií a účastníky workshopu. V rámci této spolupráce bude udělena Cena id w | interactive documentary workshop pro nejlepší projekty, které obdrží pozvání na nadcházející id w | interactive documentary workshop v Nyonu. Jeden zástupce projektu obdrží stipendium v plné výši, včetně dopravy a ubytování. Navíc se bude jeden vybraný projekt z IF! Labu prezentovat na Doc Tanku. Nedílnou součástí Doc Tanku je program pro veřejnost zaměřený na aktuální témata – nové formy vyprávění, nové technologie, transmedia, kampaně, marketingové strategie, mezinárodní PR, VoD a nové formy distribuce.

Kontakty: 
Miriam Ryndová / Vedoucí: miriam@dokweb.net
Zdeněk Blaha / Koordinátor: zdenek@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace