Training

Ex Oriente Film

Ročník 2023

EX ORIENTE FILM WORKSHOP 2023

Zaměření: Vývoj

Určeno pro:
Tvůrce kreativních celovečerních dokumentárních projektů a faktuálních dokusérií ve fázi vývoje a produkce, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, formátů a filmového média. Vítáme filmaře, kteří chtějí zprostředkovat intenzivní a poutavé zážitky a změnit způsob, jak vnímáme svět kolem nás.

Během tří týdenních workshopů rozložených do devíti měsíců budete moci konzultovat své připravované dokumentární filmy s předními tvůrci a experty v oblasti vývoje, produkce a propagačních strategií.

HARMONOGRAM:
Ex Oriente Feature

1. session: 16.-20. června 2023: Sunny Side of the Doc, La Rochelle, Francie
2. session: 6. - 11. říjen 2023: DOK Leipzig, Germany
3. session: 22. - 28. března 2024: East Doc Platform, Praha, ČR - ve spolupráci s Jedním světem

Ex Oriente Series
1. session: 17.-19. června 2023: Sunny Side of the Doc, La Rochelle, Francie
2. session: 7. - 9. října 2023: DOK Leipzig, Německo
3. session: 26. - 28. března 2024: East Doc Platform, Praha, ČR - ve spolupráci s Jedním světem

Účastníci: Ze všech přihlášených bude vybráno 12 celovečerních dokumentárních projektů a 5 dokusérií reprezentovaných režisérsko-producentskými dvojicemi, které se zúčastní všech workshopů. Workshop Ex Oriente Film je určen evropským filmařům a producentům a jejich projektům ze střední a východní Evropy, které se tematicky tohoto regionu týkají, a projektům, jejichž tvůrci (režisér, producent či oba) z tohoto regionu pocházejí. Více informací najdete zde.

Účastnický poplatek: Účastnický poplatek je 3000 EUR za celovečerní projekt a 2100 EUR za dokusérie (pokrývá náklady na veškeré ubytování, občerstvení a obědy na všech třech workshopech pro 2 osoby). 

Stipendium: Vybraní účastníci mohou zažádat o stipendium určené na částečné pokrytí výdajů za účastnický poplatek. Žadatelé musí prokázat, že nemají přístup ke stipendiu ve své domovské zemi.

Podmínky účasti: Režiséři a producenti se mohou hlásit pouze se svými autorskými projekty. Účastníci musí ovládat anglický jazyk. Jak producent, tak režisér musí být přítomni na všech třech workshopech.

Výběr projektů: Projekty bude hodnotit komise složená z vedoucích lektorů workshopu, projektového manažerky Ex Oriente Film a vybraného odborníka či odbornice. Seznam projektů vybraných k účasti na workshopu Ex Oriente Film 2023 bude zveřejněn do 31. května 2023 na dokweb.net.

Partneři workshopuSunny Side of the Doc, DOK Leipzig, One World IHRDFF, American Film Showcase, Ciclic

Kontakt:

Anna Kaslová - vedoucí Ex Oriente Film: kaslova@dokweb.net
Tereza Chovancová - koordinátorka Ex Oriente Film: chovancova@dokweb.net


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace