TRUE STORY PODCAST

IDF

ONLINE

True Story, epizoda 9: Acasa, můj domov

8. 1. 2021

Autor: IDF

V nové epizodě naší podcastové série True Story hovoří Ivona Remundová s režisérem Radem Ciorniciucem o jeho oceňovaném filmu Acasa, můj domov, který sleduje život rodiny v divočině bukurešťské delty. Film pod názvem Můj domov nyní najdete na HBO GO.

Rodiče s devíti dětmi žili v divočině bukurešťské delty 20 let. Nyní se má z bažinaté a neudržované oblasti stát městský park. Po 20 letech jsou tak donuceni přestěhovat se  do ruchu velkoměsta a začlenit se do společnosti. Radu Ciorniciuc zkoumá, jakým způsobem rodina čelí poprvé systému. Vyvstává řada složitých otazek o svobodě a možnostech: být negramotný, využívat přírodu, ignorovat soukromý majetek, nezapojovat se do společnosti... a mnoho dalších.

Poslechněte si podcast True Story na Soundcloud | Apple Podcasts | Podbean | Anchor



Snímek měl světovou premiéru na Sundance, kde získal cenu za nejlepší kameru. Uveden byl také na loňském festivalu Jeden svět. Získal řadu ocenění na mezinárodních festivalech, za všechny jmenujme Philadephia Film Festival, Krakow Film Festival, Thessaloniki Documentary Film Festival, ZagrebDox nebo Zurich Film Festival.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace