IDF INDUSTRY SESSIONS

ONLINE

Online diskuze: Vyhraje ten nejlepší? (27. 1. od 18:00)

25. 1. 2021

Autor: Veronika Zýková

Série IDF Industry Sessions přináší další diskuzi již ve středu 27. 1. od 18:00, tentokrát v češtině o nominacích dokumentárních filmů na Českého lva a Ceny české filmové kritiky s Jindřiškou Bláhovou, Jiřím Konečným a Vojtěchem Ryndou.



Je mezi nominovanými dokumentárními filmy váš favorit? Jaká jsou letos kritéria pro nejlepší dokumenty v obou Cenách a upravila se kritéria s ohledem na probíhající pandemii Covid-19, kdy mnoho filmů nemělo v roce 2020 premiéru v kinech? Souvisí nominace opravdu s kvalitou filmů – vyhraje ten nejlepší? Jak je na tom současná česká filmová kritika, rozumí dokumentárnímu filmu a dokáže ocenit kreativní dokument? Co znamenají ceny pro vítězné filmy, pomůžou jejich tvůrčímu týmu v dalších projektech? Je na čase zavést kvóty, aby do popředí pronikly i dokumenty skvělých filmařek?
Na tyto a mnoho dalších otázek budou odpovídat předsedkyně Sdružení českých filmových kritiků Jindřiška Bláhová a člen prezidia Cen České filmové a televizní akademie Jiří Konečný. Diskuzi moderuje filmový publicista Vojtěch Rynda.

Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace