KINEDOK

Pusťte si novou znělku KineDoku!

25. 2. 2021

Autor: Veronika Zýková

Náš KineDok má novou originální znělku, která vystihuje jeho podstatu: promítání na unikátních místech za účasti skvělého publika. Režisér Jiří Sádek ze společnosti Old&Rich Productions vysvětluje, jak nápad vznikl: "Ač mě zavřená kina trápí, tak nastavení nějakých kreativních limitů je fajn. Striktní pandemická pravidla pro natáčení dala vzniknout kolektivní myšlence láskyplného hrdiny inspirovaného Světly velkoměsta Charlie Chaplina. Hrdiny se srdcem ze zlata, který v lese chystá svým bližním podívanou a útěk do dálek, daleko od současného stresu. Stačí sešité prostěradlo, deka, kakao a kino je na světě. Hodně cením tým KineDoku, který nám dal při natáčení volnou ruku si zablbnout v zamrzlém lese. Spíš než natáčení to připomínalo časy, kdy jsme si jako malí hráli na dospělé. Ale možná je to i proto, že hodně z nás nebylo dlouho venku."

O hudbu se postarali Jiří a Lucie z kolektivu Dekadance, se kterými se mohli naši fanoušci potkat už v létě na open air projekci filmu V a její magický život v prostoru H40: "Rádi jsme propojili naše dvě lásky, dokumentární film a hudbu. Byla radost se stát malou součástí projektu, kterému věříme. Snad se brzy zase budeme moct sejít na projekci, kterou uzavře afterparty, každý silný filmový zážitek je potřeba vytančit."

Poprvé se ve znělce objevuje slogan #KinoKdekoli, který přímo "na tělo" KineDoku vymyslela Jennifer Chlebková: "Chtěla jsem, aby ve sloganu vyniklo písmeno K, které se skrývá i v samotném logu. Zároveň mi šlo o funkčnost, která dobře zní i vypadá v psané podobě a hlavně ve formě #. Bylo důležité si i ověřit, zda stejné heslo už nepoužívá jiná značka, a tady jsme první, což je výhodou, když začnou # používat i naši fanoušci."

Doufáme, že se vám znělka bude líbit!

Na co se můžete těšit už v pondělí 1. 3. od 19:00? Na projekci chorvatského filmu Na vodě (Na vodi) a následnou diskuzi s režisérem Goranem Devićem. Vše English friendly. Více informací najdete zde.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace