ČESKÝ DOKUMENT

Březen s výraznými ženami českého dokumentu

7. 3. 2021

Autor: Veronika Zýková

Ve spolupráci s Českými centry Institut dokumentárního filmu kurátorsky zaštítil výběr dokumentů, které mají diváci a divačky možnost zhlédnout v rámci přehlídky Documentary Mondays na portálu DAFilms. Documentary Mondays nabídnou silnou kolekci děl režisérek, které patří ke špičce české dokumentární tvorby. Výběrem filmů upozorňujeme na výrazné perspektivy děl ženských režisérek zaměřujících se na kontroverzní a hybná témata dnešní společnosti. Mezi klíčová kritéria výběru patřily aktuálnost a relevantnost diskutovaných témat, inovativní až experimentální forma a společenský dopad jednotlivých snímků.

Symbolicky na MDŽ 8. března můžete zhlédnout Hovory o nevěře Báry Jíchové Tyson (v anglickém znění s českými titulky + Q&A v angličtině, které s režisérkou vedla naše kolegyně Ivana Formanová, manažerka KineDoku). V následujících týdnech se můžete těšit na film Kateřiny Turečkové Iluze, Mallory Heleny Třeštíkové a Epidemii svobody Terezy Reichové.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace