KINEDOK

ONLINE

KineDok a AFS uvádí: In Case of Emergency

8. 3. 2021

Autor: Veronika Zýková

Ve spolupráci s American Film Showcase a Velvyslanectvím USA v České republice uvede náš projekt KineDok ceněný film režisérky Carolyn Jones In Case of Emergency (2020) z pohotovostí napříč USA, kde zdravotní sestry v první linii bojují nejen proti covidu, ale i závislostem a zraněním střelnými zbraněmi. Snímek v anglickém znění bude možné zhlédnout na území ČR zdarma od 10. do 15. března 2021 po jednoduché registraci na odkazu, který vám rádi zašleme. Stačí napsat na films@kinedok.net.

Facebooková událost


Všechny největší výzvy v oblasti veřejného zdraví ve Spojených státech – od COVID-19 přes krizi opiátů a násilí způsobené zbraněmi až po behaviorální zdraví a problémy s pojištěním – se srazí na pohotovostních odděleních. Téměř polovina veškeré lékařské péče v USA je poskytována na pohotovostech a zdravotní sestry jsou v první linii této péče, řeší fyzické a emoční potřeby a posílají pacienty zpět do světa.

V roce 2020 zvítězil dokument In Case of Emergency na filmovém festivalu GlobeDocs, na festivalu dokumentárních filmů Chagrin a na mezinárodním filmovém festivalu v Gold Coast.

Režisérka Carolyn Jones zasvětila svou kariéru zviditelňování marginalizovaných populací a překonávání bariér. Založila neziskovou nadaci 100 People Foundation, která tvoří vzdělávací filmy a osnovy, které pomáhají studentům z tisíců škol ve více než 90 zemích po celém světě.
https://www.carolynjones.com/ 

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace