KINEDOK

ONLINE

KineDok a AFS uvádí: CinemAbility + diskuze

22. 3. 2021

Autor: Veronika Zýková

Ve spolupráci s American Film Showcase a Velvyslanectvím USA v České republice uvádíme pozoruhodný film režisérky Jenni Gold CinemAbility: The Art of Inclusion, který v řadě ukázek a rozhovorů odpovídá na otázky: Jak jsou v hollywoodských filmech zobrazovány postavy s postižením? Jak se toto zobrazování měnilo v čase? Jaké jsou nejčastější stereotypy?

Facebooková událost

Režisérka prostřednictvím rozhovorů s lidmi z branže, ale i díky analýze scén z filmů jako Rain Man, Králova řeč, Čistá duše, X-Men či Forrest Gump ukazuje, jak je utvářena identita postavy s postižením a jak toto vyobrazení v popkultuře ovlivňuje pohled na handicapované osoby.

Snímek v anglickém znění s českými titulky bude k dispozici ZDARMA od pátku 26. března (6:00) do úterý 30. března (23:59) po jednoduché registraci na odkazu, který vám rádi zašleme. Stačí se nám ozvat na email films@kinedok.net!

V pondělí 29. března v 19:00 se připojte k diskuzi  s režisérkou snímku CinemAbility Jenni Gold a ředitelkou Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové Monikou Granja. Diskuzi (v angličtině) bude moderovat Ivana Formanová (KineDok).

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace