KINEDOK

ONLINE

Online projekce + diskuze: Učit

14. 4. 2021

Autor: Veronika Zýková

Nenechte si ujít online projekci filmu Učit režiséra Alexe Brendey, která se uskuteční v neděli 18. 4. od 19:00 na  Facebooku KineDoku. Film budete moci sledovat zdarma (v rumunském znění s českými titulky).

V úterý 20. 4. se k filmu vrátíme online diskuzí s Petrou Mazancovou (Učitelská platforma) a Blankou Vaculík Pravdovou (Učitel naživo). Moderátorem bude Bob Kartous (ředitel Pražského inovačního institutu). Diskuze začne rovněž v 19:00.

Facebooková událost

O FILMU
Osobnost transylvánského venkovského učitele matematiky, který vyučuje své studenty u sebe doma a ignoruje stávající osnovy, vypovídá leccos nejen o rumunském školském systému, ale také o tamní společnosti jako takové. Zarputilý starší pán se řídí slovy esejisty Constantina Noicy, podle nějž by v ideální škole neměla probíhat výuka, ale studenti by se tam naopak měli chodit osvobodit od tyranie učení.

Učit / orig. Profu
RO, 2019, 82 min.
Režie, scénář a kamera: Alex Brendea

Filmy

Teach
zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace