KINEDOK

ONLINE

Central Bus Station: projekce + diskuze s Václavem Aulickým a dalšími hosty

10. 5. 2021

Autor: Veronika Zýková

V neděli 16. 5. od 19:00 vás zveme na online projekci filmu Tomáše Elšíka o gigantickém autobusovém v Tel Avivu a jeho hrdinech Central Bus Station. V pondělí 17. 5. (rovněž od 19:00) se uskuteční diskuze k filmu.

Facebooková událost

Diskuze se zúčastní Radomíra Sedláková (popularizátorka architektury a historička a teoretička architektury a brutalismu), Václav Aulický (architekt brutalistní Žižkovské věže a budovy Transgasu), Marie Kordovská (historička českého brutalismu, vnučka manželů Machoninových, architektů hotelu Thermal nebo obchodního domu Kotva). Diskuzi moderuje: architekt Petr Klíma.

Film bude promítán s českými titulky a dostupný bude zdarma na území ČR. Pustit si jej ale můžete také na https://kinedok.net/cs/film/central-bus-station.

Autobusová nádraží mají svou vlastní poetiku a mohou být světem sama pro sebe. Teď si ale představte to největší autobusové nádraží na světě: Central Bus Station v izraelském Tel Avivu.

Jeho stav je žalostný a ze sedmi podlaží pouze dvě slouží účelům, za kterými byla budova postavena. V útrobách nádraží vznikla porodnice, kostel, knihovna a divadlo využívané uprchlíky z celého světa. Je jednoduché se ve změti nekonečných chodeb ztratit, proto má svého průvodce – Yonatana. Sestupte společně s ním do míst, kde 20 let nikdo nebyl, a prozkoumejte jedny z nejautentičtějších prostor v Izraeli.

Central Bus Station | r. Tomáš Elšík | prod. Frame Films | CZ | 2018 | 78 min.

Trailer: https://vimeo.com/319687697

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace