EX ORIENTE FILM

KINEDOK

EAST DOC PLATFORM

EAST DOC MARKET

EAST DOC INTERACTIVE

EAST DOC FORUM

Program a seznam tutorů letošní East Doc Platform zveřejněny

7. 3. 2016

Autor: Barbora Holková

Pátý ročník East Doc Platform (EDP), klíčového setkání středoevropských a východoevropských dokumentárních tvůrců s více než 80 uznávanými profesionály a decision makery z celého světa, který organizuje Institut dokumentárního filmu ve spolupráci s  Mezinárodním festivalem dokumentárních filmů o lidských právech Jeden Svět, začíná v Praze 7. března a potrvá do 13. března 2016.

Mezi potvrzenými VIP hosty, kteří přijedou na letošní ročník vybírat to nejlepší z regionální dokumentární úrody jsou například Andrew Beecroft (zástupce Sheffield Doc/Fest), Arnaud Colinart (ze společnosti Agatfilms), Niklas K. Engstrøm (z festivalu CPH:DOX), Dorota Lech (MFF Toronto), Erkko Lyytinen (společnost YLE), Luke Moody (Britdoc), Nikki Heyman (POV), Rebecca De Pass (FID Marseille), Yorinde Segal (IDFA), Grit Lemke (DOK Leipzig) nebo Iikka Vehkalahti (RoughCut Service). Kompletní seznam hostů EDP si můžete stáhnout zde a jejich medailonky jsou k dispozici v sekci online Industry Guide.

Kromě toho, že budou zahraniční tutoři nápomocní režisérům a producentům projektů, které byly vybrány k účasti na workshopu a pitchingu East European Forum, trhu Project Market či programu Doc Tank, podělí se o své zkušenosti také se všemi zájemci z řad veřejnosti a médií, v rámci tzv. Otevřeného programu, sestávajícího z přednášek, masterclasses, projekcí, konference a panelů.

Mezi lákavé body letošního programu patří například případová studie k úspěšnému filmu Ruský datel, kterou povede britský producent Mike Lerner nominovaný na Oscara, masterclass režiséra Erika Gandiniho (na Jednom světě uvidíte jeho film Swedish Theory of Love), či případová studie k filmu Ukrajinští šerifové s režisérem Romanem Bondarchukem, a producenty Dar’you Averchenko a Uldisem Cekulisem.  

Program Doc Tank zaměřený na transmedia a inovativní přístupy k tvorbě dokumentů, které mají například potenciál být propojeny s kampaní, také přivedl do Prahy uznávané odborníky na nová media, crowdfunding či alternativní distribuci. Přednášky pro veřejnost si připravili například Wolfgang Gumpelmaier, Wendy Bernfeld, Fréderic Dubois, Alexandre Brachet či Vincent Lucassen, a na programu bude i duel na téma kampaně mezi Sarah Mosses a Fredrikem Gerttenem.

Těšíme se na vás v Praze, pokud se za námi nedostanete osobně, můžete sledovat dění skrze hashtag #EDP16 na Twitteru či Instagramu.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace