KINEDOK

ONLINE

Srbenka: projekce (13. 6.) a diskuze (14. 6.)

8. 6. 2021

Autor: Veronika Zýková

Zveme vás na online projekci filmu Srbenka, která se uskuteční v neděli 13. června od 19:00 na facebooku KineDoku. O den později se rovněž v 19:00 můžete připojit k diskuzi.

Facebooková událost


Během války v Jugoslávii byla v Záhřebu zabita srbská dívka Alexandra. Přestože se podezřelí doznali, kvůli procesní chybě nikdy nebyli potrestáni. Právě tomuto tématu se věnuje v divadelní hře kontroverzní chorvatský režisér Oliver Frljić, někdy přezdívaný jako „enfant terrible“ současného evropského divadla, zatímco dostává výhružky od chorvatských vlastenců, pro které je to téma stále velmi bolestivé. Sledujte film režiséra Nebojši Slijepčeviće už v neděli 13. června od 19:00! Film bude k dispozici pouze na území ČR s českými titulky.

pondělí 14. června se od 19:00 můžete těšit také na diskuzi, které se zúčastní speciální pedagožka, dramaterapeutka a zakládající členka Asociace dramaterapeutů České republiky Ilona Labuťová, odborný asistent a tajemník Ústavu speciálněpadagogických studií PdF UPOL, pedagog literárně-dramatického oboru na ZUŠ Zlín Martin Polínek a další hosté.

Filmy

Srbenka
zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace