EAST DOC PLATFORM

EAST DOC MARKET

Cenu East Doc Market má No Mercy - The Female Gaze

24. 6. 2021

Autor: Veronika Zýková

Na Sunny Side of the Doc 2021 ocenil Institut dokumentárního filmu dva projekty. Cenu East Doc Market má No Mercy - The Female Gaze (r. Isa Willinger) a ocenění Talent Hub Central & Eastern Europe pro Cinema Under Siege (r. Srđan Šarenac). Několik dalších projektů, které prošly aktivitami IDF, získalo další ceny. Gratulujeme!

Cena East Doc Market
NO MERCY - THE FEMALE GAZE
Režie
: Isa Willinger
Produkce: Tondowski Films (Germany)

"Rádi bychom ocenili projekt, který přichází s orginálním přístupem vůči genderové problematice a nabízí unikátní, vysoce umělecký pohled na tvůrčí sílu ženských režisérek."

Přečtěte si o tomto projektu na webu Business Doc Europe.

Ocenění Talent Hub Central & Eastern Europe
CINEMA UNDER SIEGE
Režie
: Srđan Šarenac
Produkce: Novi Film (Serbia, Bosnia-Herzegovina)

"Od silného názvu k traileru a prezentaci, duležitosti a síle archivu, animace a příbehů protagonisty. To vše nás přesvědčilo, že se bude jednat o film, který vypráví dějiny války z unikátní perspektivy, který by neměla být zapomenuta a musí se na ni dnes vzpomínat."

Cenu Best History Pitch sponzorovanou PBS International  a také Cenu Meeting Point Vilnius získal projekt The Ultimate Joker (r. Krzysztof Dzięciołowski, prod. Agata Jujeczka, PL). Projekt se představil na East Doc Marketu 2021. Více si o něm můžete přečíst na BDE.

72 Hours (r. Anna Savchenko, prod. Isabel de la Serna, Jean-Marie Gigon, BE, BY, FR) vyhrálo ocenění Best Work in Progress Central & Eastern Europe, sponzorované AJB DOC. Projekt byl oceněn na East Doc Platform 2021 kde byl prezentován na East Doc Marketu.

Ocenění od Movies That Matter získal projekt Waitergate (r. Konrad Szolajski, prod. Malgorzata Prociak, PL, NO), jenž se představil na East Doc Foru 2021. Čtěte více na BDE.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace