KINEDOK

Červenec s KineDokem

13. 7. 2021

Autor: Anna Jurková

Zhlédněte nové dokumenty na našich netradičních promítacích místech, které jsou téměř po celé republice. Těšte se na filmy (nejen) na Jičínském zámku, v kulturním spolku Prádelna v Českém Krumlově a v pražských Nuslích v Altánku Jezerka!

Na konci června KineDok na karlínském břehu Vltavy v prostorách živého parku Přístavu 18600 zahájil v rytmu romského čardáše novou sezónu snímkem Acasa, můj domov. Tento na Sundance oceněný snímek režiséra Radu Ciorniciuce, a nejen ten, můžete přes léto vidět na mnoha místech po celé České republice.

KineDok, fungující jako alternativní distribuční síť, divákům zprostředkovává projekce zajímavých filmů na místech, jako jsou kavárny, lodě, bary i třeba zámky. Díky uvolnění proticovidových opatření je opět možné na těchto místech projekce pořádat. Seznam všech našich míst můžete najít zde (a pokud víte o nějakém zajímavém prostoru, či vy sami takový prostor, kde byste dokumenty chtěli promítat, vlastníte, neváhejte se nám ozvat).

Hned několik projekcí se uskuteční v Českém Krumlově v kulturním spolku Prádelna v prostoru bývalé čistírny v Hradební ulici, jenž se snaží být inkluzivní pro místní i návštěvníky. Červencové projekce jsme zde zahájili 3. 7. filmem Kiruna - překrásný nový svět o stěhujícím se švédském městě. V sobotu 17. 7. tady budete moci zhlédnout pásmo tří krátkých filmů vzniklých na FAMU pod názvem Nikdy nevíš, které se zabývají tématem dezinformací a absurdity. V sobotu 24. 7. se poté můžete podívat na formanovsky laděný slovensko-český film Na značky! režisérky Márii Pinčíkové o slétajících se Sokolech.



So 3. 7. 20:30 Kiruna - překrásný nový svět | Prádelna (Hradební 83, Český Krumlov)
So 17. 7. 20:30 Nikdy nevíš | Prádelna (Hradební 83, Český Krumlov)
So 24. 7. 20:30 Na značky! | Prádelna (Hradební 83, Český Krumlov)

Dalším prostorem, který v červenci nabídne dvě projekce, je Jičínský zámek, raně barokní, klasicistně upravený objekt nacházející se přímo v centru města. Pokud jste nestihli zahajovací film nové sezóny Acasa, můj domov v Karlíně, můžete ho zhlédnout právě tady 15. 7. Na konci července, 29. 7., se Sokoli Márii Pinčíkové budou slétat i zde.

Čt 15. 7. 21:00 Acasa, můj domov | Jičínský zámek (Valdštejnovo náměstí 1, Jičín)
Čt 29. 7. 21:00 Na značky! | Jičínský zámek (Valdštejnovo náměstí 1, Jičín)

Naprázdno nevyjdou ani Pražáci díky spolku Probuďme Nusle, který rozhýbává dění v Nuslích. Projekce probíhají v komunitní zahradě v kulturním koutu v parku Jezerka. Dokument o krásné Kafie, která ze Somálska utíká před předem dohodnutým sňatkem do Maďarska,  promítneme ve čtvrtek 15. 7. Další čtvrtek 22. 7. i zde bude probíhat projekce tří krátkých filmů nadějných režisérů z FAMU (Šálek, Rybanský, Chalupová) Nikdy nevíš, která byla kvůli dešťům a bouřím přeložená z 8. 7.



Čt 15. 7. 20:30 Easy Lessons | Probuďme Nusle (Park Jezerka, Praha 4)
Čt 22. 7. 20:30 Nikdy nevíš | Probuďme Nusle (Park Jezerka, Praha 4)

Většina projekcí je na bázi dobrovolného vstupného, každé místo si ale podmínky určuje samo, podívejte se tedy i weby či facebookové eventy konkrétních promítacích míst. Zároveň už nyní je známo několik srpnových projekcí, proto určitě sledujte sekci program, kde vždy najdete ty nejaktuálnější informace. Těšíme se na vás a doufáme, že se vám nové filmy budou líbit!

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace