KINEDOK

Projekce Chasing the Moon + diskuze (24. 7.)

13. 7. 2021

Autor: Anna Jurková

V sobotu 24. 7. vás zveme na žižkovskou Střechu Radost! U příležitosti 52. výročí přistání na Měsíci budeme promítat americký snímek režiséra Roberta Stonea, který za pomoci archivních materiálů vytváří nový pohled na vesmírný věk a jeho klíčové postavy.

Ve spolupráci s American Film Showcase a Velvyslanectvím USA v České republice vás zveme na americký snímek Chasing the Moon (2019) režiséra Roberta Stonea, který budeme promítat na žižkovské Střeše Radosti u příležitosti 52. výročí přistání na Měsíci. Akce začne ve 20:30, samotná projekce (s českými titulky) poté ve 21:00. Před filmem proběhne moderovaná diskuze, která se bude soustředit na současné mise na Měsíc. Diskutovat bude Dušan Majer, popularizátor kosmonautiky, šéfredaktor zpravodajského (Planetum). Připraven bude také tematický drink!



Chasing the Moon (r. Robert Stone, USA, 2019, 114 min.)

Chasing the Moon britsko-amerického režiséra Roberta Stonea zobrazuje závod o Měsíc, přičemž přetváří vesmírný věk jako fascinující mix vědeckých inovací, politických kalkulací, mediální podívané, vizionářských impulsů a osobních dramat. S využitím dříve přehlížených a ztracených archivních materiálů, z nichž většinu veřejnost dosud neviděla, film představuje různorodé postavy, které v těchto historických událostech hrály klíčovou roli. Mezi nimi jsou například astronauti Buzz Aldrin, Frank Borman či Bill Anders, syn bývalého sovětského premiéra a přední sovětský raketový inženýr Sergej Chruščov, pětadvacetiletá matematička Poppy Northcutt, která si získala celosvětovou pozornost jako první žena v do té doby převážně mužské NASA, a Ed Dwight, pilot letectva, kterého Kennedyho administrativa vybrala pro výcvik prvního afroamerického astronauta.

Vstupné na Střechu Radost je 100 Kč (v ceně je drink). Prosíme o dodržování všech aktuálně platných epidemiologických nařízení.

Facebooková událost

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace