KINEDOK

CinemAbility na Noir Film Festivalu

16. 8. 2021

Autor: Veronika Zýková

KineDok ve spolupráci s Velvyslanectvím USA v České republice a American Film Showcase uvede snímek režisérky Jenni Gold CinemAbility: The Art of Inclusion na Noir Film Festivalu.

Projekce filmu v angličtině s českými titulky se uskuteční v pátek 20. 8. od 10:30 na hradě Český Šternberk v sálu Velvyslanectví USA.

Facebooková událost

Režisérka, scenáristka a producentka Jenni Gold ve svém dokumentárním filmu CinemAbility prostřednictvím rozhovorů s předními osobnostmi Hollywoodu, ale také díky desítkám ukázek a jejich rozboru demonstruje, jakým způsobem se v průběhu času utvářela identita postav s hendikepem ve filmech a seriálech a jak média ovlivňovala pohled veřejnosti. Ukázky zahrnují filmy jako Rain Man, Million Dollar Baby, Avatar, Zrůdy, Frankensteinova nevěsta, Půlnoční kovboj nebo Divotvůrkyně. Snímek skvěle doplňuje jednu z programových sekcí letošního ročníku Noir Film Festivalu – Ztráta paměti.

CinemAbility: The Art of Inclusion
Režie: Jenni Gold
Obsazení: Jane Seymour, Ben Affleck, Gary Sinise, Marlee Matlin, Jamie Foxx ad.
USA, 2018, 97 min.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace