EAST SILVER

Ironman získal cenu East Silver Karavany na Beldocs

15. 9. 2021

Autor: IDF

Institut dokumentárního filmu udělil filmu Ironman režisérů Kirila Karakaše a Svetislava Podlešanova cenu East Silver Karavany. Ironman, který byl vybrán z projektů Beldocs in Progress, získá festivalovou distribuční podporu po dobu jednoho roku počínaje jeho dokončením. Prostřednictvím East Silver Karavany bude přihlašován na mezinárodní filmové festivaly a Institut dokumentárního filmu pomůže s celkovou festivalovou strategií. 

Zdeněk Blaha, programový ředitel IDF, ocenění zdůvodňuje takto: "Rádi bychom podpořili projekt, který je jedinečným spojením dojemného lidského příběhu a širšího problému naší planety, znečištění ovzduší a životního prostředí. Prostřednictvím vskutku donkichotského příběhu policisty v důchodu, který se rozhodne vytvořit perpetuum mobile a zachránit své znečištěné město Skopje, sledujeme příběh o vášni, odhodlání a nezdolném duchu. Cenu bychom rádi udělili projektu Ironman autorů Kirila Karakaše a Svetislava Podlešanova."

IRONMAN
Režie: Kiril Karakaš, Svetislav Podlešanov
Produkce: Opium Film
Severní Makedonie

Vojo, policista ve výslužbě, žije ve Skopje, jednom z nejznečištěnějších měst na světě. Smysl života nachází ve své vášni a lásce k inovacím, které směřuje k čisté energii a ekologii. Za posledních 15 let úspěšně realizoval osm patentovaných projektů, ale jeho vášeň je vyhrazena stavbě perpetuum mobile, které bude vyrábět čistou elektřinu bez potřeby zdroje energie. Podaří se našemu donkichotskému hrdinovi splnit jeho poslání - snížit znečištění, aby zachránil Zemi před globálním oteplováním a zničením člověkem - nebo se vykoupí ze škod, které jeho posedlost způsobila jeho rodině?

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace