TRUE STORY PODCAST

ONLINE

True Story, epizoda 17: Dobrá smrt

22. 9. 2021

Autor: Veronika Zýková

Ivona Remundová hovoří s režisérem a producentem Tomášem Krupou nejen o jeho filmu Dobrá smrt (East Silver Karavana), který můžete po jeho uvedení před dvěma lety stále vidět na festivalech po celém světě i na internetu. Film sleduje smrtelně nemocnou Janette, která odmítá čekat na smrt v nesnesitelných bolestech a rozhodne se pro lékařsky asistovanou sebevraždu. Tomáš také odkrývá nové informace o své práci na dalším filmu, který zkoumá, co znamená globální oteplování pro náš způsob života na této planetě.

Poslechněte si podcast True Story na Soundcloudu | Spotify | Apple Podcasts | Podbean | Anchor 


Musela se dívat, jak její matka umírá na tehdy nediagnostikovatelnou svalovou dystrofii. I tělo dvaasedmdesátileté Janette ochabuje, nemoc rychle postupuje. Rozhodla se, že na rozdíl od matky ze světa odejde důstojně. Ovšem Velká Británie jí legální možnost „dobré smrti“ nenabízí. Pro eutanazii si musí dojet do Švýcarska. S vnitřním klidem organizuje svůj odchod, zatímco Janettini blízcí prožívají emocionální bouři – především její syn, který rovněž trpí dystrofií. Vztahové drama se stupňuje s blížící se smrtí. Režisér Tomáš Krupa využil k vyprávění stylizované prvky hraného filmu, které pocit autenticity ještě umocňují.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace