TRUE STORY PODCAST

ONLINE

True Story, epizoda 19: Osobní život díry

6. 10. 2021

Autor: Veronika Zýková

Ondřej Vavrečka a Nicole J. Adelman hovoří v nové epizodě True Story o Vavrečkově vysoce originálním filmu Osobní život díry, o akceptování struktury světa, který je plný děr, o inspiraci Sergejem Ejzenštejnem a mnohém dalším. Film je součástí East Silver Karavany, aktuálně je k vidění na Palm Off Festu spolu s Vavrečkovou výstavou. Byl uvede mj. na DOK.fest München, AFO a MFDF Ji.hlava.

Poslouchejte True Story na Soundcloudu | Spotify | Apple Podcasts | Podbean | Anchor 



Poetický film Osobní život díry Ondřeje Vavrečky formálně vychází z dokumentárního filmu, který však překračuje k otevřené, hravé, experimentující formě. Pojednává o podstatě našeho světa a tu netvoří něco pevného, nýbrž je spíše plná děr, což ukazuje např. struktura hmoty. S hravostí, lehkostí i naléhavostí objevuje různé druhy prázdnoty. Svět potřebuje ty prázdné prostory, aby se mohl kam hýbat. Krátké momenty extáze jsou střídány čekáním ptáků marabu, hardcore filosofie je proplétána s banalitou každodennosti. Film obsahuje rozhovory s odborníky a je doplněn hranými scénami. Film je natočen na prošlý a čerstvý 16mm film a je završením pentalogie filmů filmaře a pedagoga FAMU Ondřeje Vavrečky.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace