EX ORIENTE FILM

EAST DOC INTERACTIVE

EAST DOC FORUM

Stopy IDF na Visions du Réel ve Švýcarsku

13. 4. 2016

Autor: Zdeněk Blaha

Vyhledávaný švýcarský festival dokumentárního filmu, Visions du Réel, odstartuje již v tento pátek, 15. dubna. Program ceněný zejména pro svůj specifický výběr vysoce autorských dokumentů přinese kromě mezinárodních soutěžních sekcí a tradičního průřezu novými švýcarskými dokumenty i retrospektivy Dominica Gagnona či litevského režiséra Audriuse Stonyse.

V programu se poprvé představí i dva nové filmy, které byly prezentovány v rámci East European Fóra, snímky Wall of Death, and All That režiséra Mladena Kovačeviće a The Dazzling Light of Sunset gruzínské režisérky Salomé Jashi. Do hlavní soutěže se probojoval celovečerní film A Mere Breath, který byl rozvíjen v rámci workshopu Ex Oriente Film v roce 2010 a ve stejném roce se zúčastnil i East European Fora. Snímky AGFA 1939 a First Pole on Mars, které se také v minulosti účastnily workshopu Ex Oriente Film se v Nyonu představí v rámci trhu Doc Outlook International Market.

Během festivalu probíhá i specializovaný partnerský workshop id w - interactive documentary workshop zaměřený na transmédia a interaktivní dokumenty, který úzce spolupracuje i s Doc Tankem. Na uplynulé East Doc Platform 2016 získal cenu interactive documentary workshop polský projekt The Future of Forever Any Brzezińské, který tak směřuje díky stipendiu zahrnutém v této ceně po Doc Tanku právě do Nyonu, kde jej společně s experty budou tvůrci dále rozvíjet. Díky úzké spolupráci mezi id w - interactive documentary workshopem a Doc Tankem vyberou zástupci Institutu dokumentárního filmu, Zdeněk Blaha a Miriam Ryndová jeden projekt, který naopak získává stipendium na Doc Tank 2017.

Pokud se chcete setkat v Nyonu se zástupci Institutu dokumentárního filmu, Zdeňkem Blahou a Miriam Ryndovou, kontaktujte je na:

Zdenek Blaha / zdenek@dokweb.net
Miriam Ryndová / miriam@dokweb.net

Visions du Réel, Nyon, Švýcarsko
15. – 23. dubna, 2016
Více na: www.visionsdureel.ch

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace