EX ORIENTE FILM

Známe jména prvních lektorů workshopu Ex Oriente Film 2016

28. 4. 2016

Autor: Barbora Holková

Ex Oriente Film je workshop, organizovaný každoročně Institutem dokumentárního filmu již od roku 2003, zaměřený zejména na podporu středoevropských a východoevropských režisérů a producentů, kteří mohou v rámci jeho tří setkání i celoročních online konzultací vyvíjet své dokumentární projekty pod vedením zkušených mezinárodně uznávaných proslulých proifesionálů. Na sezónu 2016/2017 si organizátoři workshopu přichystali pro účastníky nové místo konání i nové tváře mezi odbornými lektory.

První z letošních tří týdenních setkání se nově uskuteční v malebném městečku Split na dalmátském pobřeží v Chorvatsku, tentokrát ve spolupráci s místním partnerem Hulahop, produkční společností se sídlem v Záhřebu, která mj. organizuje Animafest. O své znalosti a zkušenosti se s účastníky na 1. workshopu v chorvatském Splitu (27. června – 2. července) podělí například Emma Davie, skotská dokumentaristka a programová ředitelka oboru Film & TV na College of Art na univerzitě v Edinburghu či Ivo Trajkov, vedoucí Katedry střihové skladby na FAMU, zkušený režisér, střihač a dramaturg. Novou tváří mezi hosty bude i uznávaný režisér Želimir Žilnik, známý svou kritikou totalitních systémů a sociálně angažovaným stylem tvorby. Znovu se k nám jako jeden z hlavních tutorů připojí také Iikka Vehkalahti, původně dramaturg finské televizní stanice YLE a nyní výkonný producent ve společnostech Rough Cut Service a Dare To Dream Asia.

Nezmeškejte možnost konzultovat svůj projekt s těmito profesionály. Přijeďte rozvíjet své nápady, produkční a distribuční strategie, vylepšit své prezentační dovednosti i soutěžit o ceny také během dalších dvou setkání workshopu – v Jihlavě (24. – 29. října) během MFDF Ji.hlava a v Praze v rámci akce East Doc Platform (6.-12. března 2017).

ONLINE PŘIHLÁŠKU MŮŽETE VYPLNIT DO 4. KVĚTNA 2016 ZDE.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace