EAST SILVER

Přihlaste své filmy do trhu East Silver 2022

26. 4. 2022

Autor: Veronika Zýková

East Silver, největší mezinárodně uznávaný dokumentární trh celovečerních a televizních dokumentárních filmů střední a východní Evropy, přijímá přihlášky filmů. Své filmy vyrobené v roce 2021 či 2022 můžete přihlašovat do 31. května. Uzávěrka pro projekty v hrubém střihu je 31. července 2022. 19. ročník trhu East Silver se uskuteční během 26. MFDF Ji.hlava (25.–30. října 2022). Přihlášené filmy jsou platné pro předvýběr na MFDF Ji.hlava a mohou být nominovány na cenu Silver Eye. Plánován je fokus na krátké filmy včetně schůzek s distributory a mini pitching.

PŘIHLAŠOVACÍ FORMULÁŘ

Trh East Silver 2022
Přihlašování je otevřeno námětům a tvůrcům, kteří se nebojí experimentovat s hranicemi žánrů, možnostmi filmového média, způsobem narace i zapojením publika. Vítáme filmy, které před kamerou iniciují nové situace a snaží se překročit tradiční způsoby nazírání témat, světa i své vlastní autorské angažovanosti a invence. Přihlásit se mohou dokumentární filmy dokončené po 1. lednu 2021, které nebyly dosud přihlášeny do trhu East Silver.

Uzávěrka filmů vyrobených v letech 2021 a 2022: 31. května 2022
Uzávěrka projektů v hrubém střihu: 31. července 2022


Datum konání 19. ročníku trhu East Silver na 26. MFDF Ji.hlava: 25.–30. října 2022

Online odkaz na film musí být přístupný nejméně do 30. září 2022. Pokud jste v elektronické přihlášce neuvedli odkaz na Váš film, zašlete prosím 2 DVD kopie filmu v anglické verzi nebo s anglickými titulky a případně další materiály k filmu na adresu: Institut dokumentárního filmu / East Silver, Štěpánská 14, 110 00 Praha 1

O EAST SILVER
Hlavním cílem trhu East Silver je podporovat a propagovat kvalitní dokumentární tvorbu z oblasti střední a východní Evropy. Do trhu je každoročně zařazeno přes 300 nejnovějších dokumentárních titulů festivalového i televizního formátu z více než 29 zemí.

Cena Silver Eye 2022
Cena Silver Eye je udělována za nejlepší krátký a celovečerní dokumentární film trhu v každé kategorii. Všechny vítězné filmy získají peněžní cenu. O cenách rozhoduje mezinárodní porota složená z filmových profesionálů. Kromě peněžní ceny jsou nominované filmy podpořeny i celoročním festivalovým servisem East Silver Karavana.

East Silver Karavana
Mezi klíčové celoroční aktivity trhu East Silver patří zejména East Silver Karavana. Pod tímto názvem East Silver celoročně prezentuje výběr východoevropských dokumentárních filmů na nejvýznamnějších mezinárodních filmových festivalech a trzích a napomáhá tak jejich festivalové distribuci.

Online databáze East Silver
Pro lepší orientaci filmových profesionálů na poli východoevropského dokumentárního filmu disponuje East Silver rozsáhlou databází dokončených filmů přístupné online na stránkách www.eastsilver.net.

Online streaming titulů trhu East Silver i po skončení trhu
Filmy zařazené do trhu jsou po dobu jednoho roku k dispozici i v online videotéce přístupné festivalovým dramaturgům, distributorům, zástupcům televizí a dalším filmovým profesionálům z celého světa na streaming.eastsilver.net.

VoD Spotlight
VoD Spotlight je novou alternativní online platformou pro distribuci autorských dokumentů z kolekce East Silver.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace