EAST SILVER

Cenu East Silver Karavany na Beldcos má projekt Flotacija

14. 5. 2022

Autor: Veronika Zýková

Cenu East Silver Karavany získal od Institutu dokumentárního filmu projekt Flotacija (r. Eluned Zoë Aiano a Aleksandra Tatić). Vítěz byl vybrán z projektů Beldocs in Progress. Cenu získal s tímto odůvodněním: "Film zkoumá konflikty mezi přírodou/tradicí a průmyslem/moderností s vysokou úrovní filmového jazyka a bohatým příběhem, který propojuje minulost a současnost." Flotacija získá podporu festivalové distribuce prostřednictvím East Silver Karavany po dobu jednoho roku od dokončení.



Flotacija
Režie: Eluned Zoë Aiano a Aleksandra Tatić
Srbsko

Zatímco v Majdanpeku ve východním Srbsku pomalu blednou zářivé barvy slavných 60. let, jediné, co se nezměnilo, je dominance místního dolu na měď. Důl, který dává i bere život, je ústředním prvkem místního průmyslu, ale zároveň představuje velkou hrozbu pro místní kulturu, protože chrlí vrstvy toxického prachu na rostliny používané pro tradiční medicínu a magická kouzla.

Jazyk Serbian
Titulky: English
Stopáž: 75 min
Předpokládaný termín dokončení: 01/2023
Produkční společnost: Wild Pears Arts

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace