KINEDOK

KineDok zahajuje novou sezónu

9. 6. 2022

Autor: Anna Jurková

Připojte se k nám a přivítejte s námi novou KineDok sezónu už 15. června! Akce začne v 17:30 v Kině Petrohradská, kde se od 18:00 uskuteční první projekce filmu Divy. V 19:00 začne hrát DJka Marie Pravda a od 20:00 budou Divy promítány znovu. Díky tomu, že bude film promítán dvakrát, můžete svou návštěvu uzpůsobit vašim časovým možnostem.

Facebooková událost

DIVY

Režie: Kőrösi Máté, 85 min, 2021, Maďarsko

Mladý režisér Máté, který hledá námět pro svůj absolventský film, narazí na zvláštní střední školu, kde dostanou nevyhovující teenageři poslední šanci dokončit studium. Zde se setkává se školními divami Szani, Tinou a Emese. Rozhodne se zdokumentovat jejich příběhy, ale sblížení s trojicí dvacetiletých dívek přináší řadu nečekaných potíží. A čím více se o nich dozvídá, tím více začíná pochybovat o svých nejzákladnějších předpokladech. Jsou životy dívek opravdu tak jednoduché, jak se zdají? Co skrývají za svými dokonalými tvářemi? Jak se Divy otevírají před kamerou, ochranná vrstva, kterou jim dodává make-up, se pomalu začíná odlupovat. A jak poznávají a sdílejí své sny a obavy, dochází k postupné proměně – nejen u Divas, ale i u Mátého.

MARIE PRAVDA

Jako relativně nová tvář na české scéně se Marie Pravda rychle stala jedním z nejuznávanějších talentů. Její zapojení do nočního života začalo za barem olomouckého klubu Metro, ale když ji barová rutina omrzela, přesunula se v roce 2016 za dýdžejský pult a následně v sobě objevila vášeň pro hledání nové hudby. Po přestěhování do Prahy se stala rezidentkou Radia Punctum a později členkou rezidentního kolektivu Planeta Za. Nedávno se zapojila do vedení pražského hudebního labelu Harmless Youth.

Její původní zájem o indie hudbu se proměnil v lásku ke všemu instrumentálnímu a psychedelickému v rámci EBM a slow electra a brzy se stala vášnivou diggerkou, která sleduje hudební směry, na něž ostatní narazí jen zřídka. Díky chápání DJingu jako metody vyprávění příběhů nebo jako možnosti vést publikum z bodu X do bodu Y dosahuje určité úrovně melancholie a zároveň si zachovává sílu a svobodu interpretace.


Harmonogram akce:
17:30 – začátek akce
18:00 – začátek 1. projekce (Divy)
19:00 – DJ set (Marie Pravda)
20:00 – začátek 2. projekce (Divy)

Facebooková událost

Filmy

Divas
zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace