IDF INDUSTRY SESSIONS

ONLINE

IDF Industry Sessions ve spolupráci se CinéDoc-Tbilisi

28. 7. 2022

Autor: Veronika Zýková

V srpnu se můžete těšit na tři přednatočené IDF Industry Sessions, které jsme připravili ve spolupráci se CinéDoc-Tbilisi. Pustit si je budete moci na našem Facebooku a YouTube.

10. 8. od 18:00
Protagonists in Fragile Situations - Extended Q&As about I'll Stand by You
Protagonisté v křehkých situacích - rozšířené otázky a odpovědi k filmu I'll Stand by You

Virginija Vareikyte a Maximilien Dejoie hovoří o své cestě spolurežisérů a o tom, jak našli příběh filmu Budu stát při tobě a jeho hlavní hrdiny. Hovoří o výzvách, které jsou spojeny s obtížnými tématy, a o tom, jak si během celé produkce udržet uměleckou vizi. Moderuje Tue Steen Müller.



17. 8. od 18:00
Benefits and Challenges in Co-productions - A Case Study of The Last Shelter 
Přínosy a výzvy v koprodukcích - případová studie filmu The Last Shelter
Estelle Robin You hovoří s Tue Steen Müllerem o svých zkušenostech s koprodukcí mezi Mali, Jihoafrickou republikou a Francií. Estelle byla v pozici hlavní producentky, takže měla velmi blízko k umělecké stránce projektu. Zdůrazňuje význam dobrých a pevných vztahů mezi režisérem a protagonisty a silných partnerství s jinými produkcemi a/nebo vzdělávacími programy.

Ve spolupráci s Francouzským institutem v Gruzii.



24. 8. od 18:00
How to Prepare Film Material for Editing - A Case Study of Nelly & Nadine
Jak připravit filmový materiál pro střih - případová studie Nelly & Nadine
Rozhovor mezi Philem Jandalym a Tue Steen Müllerem. Phil Jandaly hovoří o své roli střihače při natáčení filmu Nelly & Nadine. Dělí se o své zkušenosti s vytvářením struktury filmu, prací s různými archivními materiály a jejich sestříháním s nově natočenými scénami. Zdůrazňuje, jak chtěli během celého filmu zachovat tajemství a zároveň celkovou estetiku filmu a komorní příběh.

Ve spolupráci s Francouzským institutem v Gruzii.



Děkujeme za podporu těchto sessions a programu filmového mentoringu CinéDOC-Tbilisi Švýcarské agentuře pro rozvoj a spolupráci (Swiss Agency for Development and Cooperation). 

IDF Industry Sessions podpořily Kreativní Evropa MEDIA, Ministerstvo kultury ČR, Státní fond kinematografie, Hl. m. Praha a APA.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace