EAST DOC PLATFORM

ČESKÝ DOKUMENT

Návštěvníci Veroniky Liškové v Locarnu

29. 7. 2022

Autor: Veronika Zýková

Celovečerní novinka Veroniky Liškové Návštěvníci () se představí na prestižním festivalu v Locarnu (3.-14. srpna). Před uvedením filmu na festivalu si práva zajistila sales společnost Taskovski Films. Francesco Montagner po svém Bratrství (East Doc Platform 2018 a 2020), které na festivalu vyhrálo v roce 2021 hlavní cenu, v Locarnu představí i svůj další snímek, krátký fikční experimentální film s dokumentárními prvky Asterión.

Návštěvníci (Týden kritiků)
Mladá antropoložka Zdenka se s rodinou přestěhuje na norský Špicberk, aby zde studovala, jak se mění život v polárních oblastech. Poté, co si svůj nový domov zamiluje, zjišťuje, že v Arktidě nemizí jen ledovce a věčný mráz. Musí přijít na to, do jaké míry se může zapojit do místní komunity, kterou původně hodlala pouze pozorovat.



Asterión (Pardi di domani: krátkometrážní soutěž)
Pod žhnoucím sluncem neúnavně čeká osamělý býk, zatímco muž skáče hluboko do nejtemnějších vod své osobnosti ve společném pokusu porazit smrt.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace