IDF INDUSTRY SESSIONS

ONLINE

Claire Aguilar: Vývoj a prezentace projektu na severoamerickém trhu (19. 9.)

16. 9. 2022

Autor: Veronika Zýková

19. 9. od 18:30 si nenechte ujít online přednášku producentky Claire Aguilar v rámci IDF Industry Sessions. Prostor bude i pro vaše dotazy.

Facebooková událost

Oceňovaná producentka dokumentárních filmů a filmová konzultantka Claire Aguilar bude ve své přednášce hovořit o tom, jak vytvořit a prezentovat úspěšný projekt. COVID-19 již dva roky vážně ovlivňuje filmový a dokumentární trh. Natáčení a osobní produkce na místě se zastavila. Osobní promítání a trhy se staly virtuálními. Filmové festivaly a dokumentární akce se pomalu vracejí k osobním projekcím nebo si zachovávají virtuální/online složku.

Jak toto prostředí ovlivnilo severoamerický trh, pokud jde o vývoj a pitching? Je pravda, že některé prodejní nebo vývojové příležitosti utrpěly, ale také se během této doby objevily některé jiné příležitosti. S tím, jak se náš svět stal díky technologiím dostupnějším, jsme také zaznamenali ekonomické omezení na všech frontách, včetně filmového a zábavního průmyslu. Prozkoumáme severoamerický trh a publikum a podíváme se na to, jak se pohybovat na severoamerickém území z hlediska možností distribuce a uvádění filmů, včetně nových streamovacích služeb a platforem. Claire přidá několik "dos and don'ts" při pitchingu, inovativní způsoby, jak film prezentovat, a ponechá dostatek času na dotazy publika.

https://americanfilmshowcase.com/experts/aguilar/

Přednáška je pořádána ve spolupráci s American Film Showcase a Velvyslanectvím USA v České republice.

Cyklus IDF Industry Sessions podporují Kreativní Evropa MEDIA, Ministerstvo kultury ČR, Státní fond kinematografie, Magistrát hlavního města Prahy a APA - Asociace producentů v audiovizi.

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace