EAST SILVER

Dva nové, výjimečné dokumenty mezi tituly East Silver karavany

13. 5. 2016

Autor: Štěpán Valenta

Festivalový servis East Silver karavana byl doplněn o dva čerstvé debuty:

5 October/ 5. říjen, SK/CZ, 2016, 52’/60’, režie Martin Kollár

Intimní příběh muže čekajícího na důležitou operaci. Poté, co zjistí, že mu možná zbývá jen pár měsíců života, vydává se na cestu limitovanou jediným termínem – 5. října. Z jeho deníkových záznamů a každodenního hledání, kam složit hlavu, zjišťujeme, že je na útěku. Na útěku před strachem, neklidem, nepřízní počasí a vlastním zhoršující se zdravím. Nicméně realita mu stále připomíná, co ho zanedlouho čeká - operace s možnými fatálními následky. Film měl světovou premiéru na festivalu v Rotterdamu. Producentem filmu je Ivan Ostrochovský z Punkchart Films, koproducenty HBO Europe, endorfilm a 71km.

Trailer
Website

Traceroute, AT/USA, 2016, 120', režie Johannes Grenzfurthner
Umělec a celoživotní nerd Johannes Grenzfurthner nás bere na svou cestu napříč Amerikou, aby nám představil místa a osoby, které formovaly a inspirovaly jeho uměleckou tvorbu a politické názory. Traceroute si klade za cíl vypátrat a prozkoumat přízraky minulosti, současnosti a budoucnosti subkultury nerdů. Film je svěží tour de farce do vnitřností traumatu, posedlosti a kognitivního kapitalismu. Producentem filmu je za společnost monochrom režisér Johannes Grenzfurthner, koproducenty společnost Andreas Reisenbauer Film & Multimediaproduktion, Heather Kelley a Guenther Friesinger.

Trailer
Website
Facebook

zpět na články
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace